Symbian Belle κινητά από την Nokia

Symbian Belle κινητά από την Nokia (2)

Η Nokia ανακοίνωσε τρία νέα smartphones, ειδικά σχεδιασμένα για το ευρύ κοινό, τα οποία θα προσφέρουν σε ελκυστική τιμή όλες τις λειτουργίες ενός smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Στην Ελλάδα θα διατεθούν οι δύο συσκευές, το Nokia 700 και το Nokia 701, τα οποία βασίζονται στο Symbian Belle, την κορυφαία πλατφόρμα της αγοράς, διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα των συσκευών της κατηγορίας των Symbian smartphones.

Μεταξύ άλλων, το Symbian Belle υποστηρίζει την τεχνολογία NFC technology με εύκολη και γρήγορη αναγνώριση (single tap) συσκευής, εξασφαλίζει περιβάλλον χρήσης με τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία ως προς τις προτιμήσεις του χρήστη και διαθέτει έναν ακόμη πιο ισχυρό mobile browser για την περιήγηση στο Ίντερνετ.

Εκτός από το να επιτρέπει τη διαμοίραση περιεχομένου ανάμεσα σε διαφορετικές συσκευές, η τεχνολογία NFC επιτρέπει στα νέα smartphones να συνδέονται (pair) με οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι συμβατή με το NFC, όπως ηχεία, ακουστικά, ή Bluetooth. Διευρύνοντας ακόμη περισσότερο τη γκάμα των διαθέσιμων αξεσουάρ που υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC, η Nokia προχωρά επίσης στην παρουσίαση του Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset, το οποίο μπορεί με ένα μόλις άγγιγμα να συνδέεται με οποιοδήποτε smartphone είναι συμβατό με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC).

Παρόλο που και οι δύο νέες συσκευές διαθέτουν όλα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά ενός Nokia smartphone, σε κάθε μία έχει δοθεί ένας διαφορετικός προσανατολισμός που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει το smartphone, το οποίο καλύπτει καλύτερα τις δικές του προτεραιότητες. Το Nokia 700, το μικρότερο smartphone με οθόνη αφής στην αγορά και το Nokia 701, με τη φωτεινότερη οθόνη από όλα τα smartphone της αγοράς για ευκολότερη χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και με τον κομψό και ιδιαίτερο σχεδιασμό του, προσθέτουν στη γκάμα των συσκευών της Nokia ορισμένα πρωτοποριακά χαρακτηριστικά.

“Μόλις δύο μήνες μετά την παρουσίαση της πλατφόρμας Symbian Anna, η οποία διαθέτει μερικά συναρπαστικά λειτουργικά χαρακτηριστικά, εμπλουτίζουμε ακόμη περισσότερο την εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης μιας συσκευής Symbian, κάνοντας την περισσότερο ανταγωνιστική από ποτέ,” δηλώνει ο κ. Ilari Nurmi, Αντιπρόεδρος στη Nokia. “Το Symbian Belle και οι τρεις νέες συσκευές που παρουσιάζουμε, καταδεικνύουν τη δέσμευση μας στην κατεύθυνση της εξέλιξης προϊόντων Symbian τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν εκείνο που τους ενδιαφέρει περισσότερο, από πλευράς τιμής, σχεδιασμού, περιβάλλοντος εργασίας και λειτουργικών χαρακτηριστικών. Και φυσικά, δεν πρόκειται για τα τελευταία προϊόντα ή εκδόσεις της πλατφόρμας Symbian που θα παρουσιάσουμε.”

“Με την ανακοίνωση αυτή, η Nokia καθιστά σαφές ότι η πλατφόρμα Symbian θα συνεχίσει να παίζει σημαντικό ρόλο στην προϊοντική της γκάμα, παράλληλα με το Windows Phone 7”, σχολιάζει ο κ. Nick McQuire της IDC. “Ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται καινοτομίες και βελτιώσεις για τη συγκεκριμένη πλατφόρμα έχει έναν χαρακτήρα επείγοντος, γεγονός που υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση της Nokia να καταστήσει τις συσκευές Symbian μια απολύτως ανταγωνιστική επιλογή στην αγορά των smartphones.”

  • Nokia 700: Το μικρότερο

Symbian Belle κινητά από την Nokia (4)

Με διαστάσεις 110 x 50.7 x 9.7 χιλιοστά, βάρος 96 γραμμάρια και συνολικό όγκο που φτάνει μόλις τα 50 κυβικά εκατοστά, το Nokia 700 όχι μόνο αναδεικνύεται στο πιο compact Symbian smartphone της Nokia, αλλά αποτελεί και το πιο μικρό μονομπλόκ smartphone με οθόνη αφής, στον κόσμο.

Όμως, παρά τις μικρές του διαστάσεις διαθέτει μοναδικά λειτουργικά χαρακτηριστικά, όπως δυνατότητα single-tap διασύνδεσης με συσκευές τεχνολογίας NFC, επεξεργαστή 1Ghz, οθόνη 3.2’’ και τεχνολογίας ClearBlack AMOLED, ενσωματωμένη μνήμη 2GB (με δυνατότητα επέκτασης στα 34GB με χρήση κάρτας microSD των 32GB), λήψη HD video και κάμερα σταθερής εστίασης 5MP με ενσωματωμένο φλας τύπου LED.

Επίσης, το Nokia 700 είναι το πιο οικολογικό smartphone της Nokia. Χάρη στη μπαταρία μεγάλης διάρκειας και τη λειτουργία ελάχιστης κατανάλωσης ενέργειας, αλλά και την εκτεταμένη χρήση υλικών, φιλικών προς το περιβάλλον, αποτελεί το τέλειο smartphone για τους χρήστες με αυξημένη οικολογική συνείδηση.

  • Nokia 701: Το πιο φωτεινό

Symbian Belle κινητά από την Nokia (5)

Tο Nokia 701 είναι ένα λεπτό και κομψό smartphone, εξοπλισμένο με οθόνη τεχνολογίας ClearBlack και διαγώνιο 3.5 ιντσών, η οποία το καθιστά ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, καθώς είναι η πιο φωτεινή οθόνη κινητού στην αγορά.

Επίσης, διαθέτει λειτουργία active noise cancellation για καθαρότερο ήχο υψηλής ποιότητας και υποστηρίζει, όπως και τα υπόλοιπα νέα smartphones της Nokia, τη λειτουργία single-tap NFC, μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να διαμοιράζει περιεχόμενο ή να κάνει stream αρχείων ήχου σε ασύρματα ακουστικά και ηχεία συμβατά με τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC).

Βασισμένο στο σχέδιο του δημοφιλούς Nokia C7, το Nokia 701 διαθέτει επίσης επεξεργαστή 1GHz, κάμερα 8MP με σταθερή εστίαση, φλας διπλού LED και ψηφιακό ζουμ 2X, 2η κάμερα στη μπροστινή όψη και δυνατότητα λήψης βίντεο υψηλής ανάλυσης. Η συσκευή διαθέτει εσωτερική μνήμη 8GB, η οποία μπορεί να επεκταθεί στα 40GB, με την τοποθέτηση μια κάρτας microSD των 32GB.

  • Symbian Belle

Το Symbian Belle αποτελεί την πιο πρόσφατη από τις προγραμματισμένες αναβαθμίσεις της πλατφόρμας Symbian, οι οποίες ξεκίνησαν με το Symbian Anna και θα συνεχιστούν και στη διάρκεια του 2012. Το Symbian Belle αυξάνει τον αριθμό των home screens από τρία σε έξι, επιτρέποντας περισσότερο χώρο για τις αγαπημένες εφαρμογές και υπηρεσίες.

Τα Live widgets, τα οποία διατίθενται πλέον σε πέντε διαφορετικά μεγέθη, ζωντανεύουν κάθε home screen και δίνουν στο χρήστη μεγαλύτερη ευελιξία, ώστε να προσαρμόζει καλύτερα τη συσκευή στις δικές του προτιμήσεις. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα pull down μενού, αλλά και taskbar, για καλύτερη πρόσβαση σε οποιοδήποτε από τα home screens, ενώ παράλληλα η πλατφόρμα ενσωματώνει έναν ακόμη καλύτερο Web browser. Με μια λέξη, το Symbian Belle προσφέρει το πιο ανταγωνιστικό, λειτουργικό και φιλικό περιβάλλον εργασίας που έχει υπάρξει στις συσκευές Symbian της Nokia μέχρι σήμερα.

Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά του Symbian Belle είναι η δυνατότητα εύκολης, single-tap, διασύνδεσης με συσκευές τεχνολογίας NFC. Η λειτουργία αυτή δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να διαμοιράζει περιεχόμενο, βίντεο, φωτογραφίες κ.λπ. σε άλλα smartphones συμβατά με την τεχνολογία NFC, αλλά και να χρησιμοποιεί αξεσουάρ που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία (NFC-enabled mobile accessories), όπως ασύρματα ηχεία και ακουστικά.

Οι φίλοι του Gaming μπορούν, επίσης, να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες NFC των νέων smartphones, ώστε να ξεκλειδώσουν περισσότερες πίστες των Angry Birds ή να βρουν το κρυμμένο σπαθί στο Fruit Ninja, ακουμπώντας απλώς δύο NFC-enabled συσκευές. Ειδικότερα στο Nokia 701, στο οποίο υπάρχει προεγκατεστημένο το Asphalt5, δύο φίλοι μπορούν να διασυνδέσουν τις συσκευές τους ώστε να τρέχουν στην ίδια πίστα.

  • Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset

Symbian Belle κινητά από την Nokia (1)

Τα νέα ακουστικά Nokia Essence Bluetooth Stereo Headset αξιοποιούν μια ειδική τεχνολογία αναίρεσης θορύβου (active noise cancellation), η οποία μειώνει τους ανεπιθύμητους εξωτερικούς κατά 99.8%, ποσοστό πραγματικά πρωτόγνωρο, εξασφαλίζοντας ασύρματο ήχο υψηλής πιστότητας, ανεξαρτήτως περιβάλλοντος. Χάρη στην τεχνολογία NFC, τα ακουστικά Bluetooth μπορούν να συνδεθούν με οποιοδήποτε NFC-enabled smartphone, ακουμπώντας απλώς τις δύο συσκευές μεταξύ τους.

Η διαθεσιμότητα του Symbian Belle στις καινούριες παραλαβές των Nokia N8, Nokia E6, Nokia E7, Nokia X7, Nokia C7, Nokia C6-01 και Nokia Oro, καθώς επίσης και η δυνατότητα download του νέου λειτουργικού θα ανακοινωθούν σε σύντομο διάστημα.