Υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα 384 μέτρων στην Κολομβία (Video)

Υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα 384 μέτρων στην Κολομβία

Η φτωχότερη περιοχή της Medelin, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Κολομβίας, διαθέτει πλέον μια τεράστια υπαίθρια κυλιόμενη σκάλα μήκους 384 μέτρων, που χωρίζεται σε 6 τμήματα. Η σκάλα αυτή κατασκευάστηκε έτσι ώστε να μπορεί ο κόσμος να διανύσει σε 6 λεπτά, μία απόσταση που μέχρι τώρα αναγκαζόταν να κάνει σε 35 λεπτά με τα πόδια.

Πρόκειται για μια απότομη πλαγιά ενός λόφου που 12.000 κάτοικοι της «κοινότητας 13» ανεβοκατέβαιναν καθημερινά για να πάνε στα σπίτια τους, από το κέντρο της πόλης.

Το συγκεκριμένο έργο μπορεί να κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια, αλλά σίγουρα θα αναβαθμίσει την εν λόγω περιοχή και όπως δηλώνει ο δήμαρχος της πόλης, είναι το πρώτο έργο αυτού του είδους παγκοσμίως που στοχεύει αποκλειστικά στην ανακούφιση των φτωχών.

Πέρα από τις κυλιόμενες σκάλες, αυτή τη στιγμή γίνονται και άλλα δημόσια έργα που σαν στόχο έχουν την μεταμόρφωση της πόλης, η οποία κάποτε είχε τα πρωτεία στα ποσοστά εγκληματικότητας παγκοσμίως και αποτελούσε έναν από τους βασικότερους κόμβους διακίνησης ναρκωτικών.