25 μοναδικές παραλίες απ’ όλο τον κόσμο

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (15)

Δείτε μία λίστα με 25 ονειρεμένες παραλίες απ’ όλο τον κόσμο, και τους λόγους που τις καθιστούν μοναδικές.

Μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τι κάνει μια παραλία πιο ιδιαίτερη από μία άλλη, αλλά η λίστα του Otherside.gr που ακολουθεί, περιέχει μια ευρεία ποικιλία από διαφορετικές παραλίες του κόσμου. Από παραλίες με κόκκινη άμμο μέχρι αυτές που έχουν μαύρη, και από τις τροπικές στις πιο εύκρατες, απολαύστε 25 μοναδικές παραλίες του πλανήτη.

25. Maya Bay, Ταϊλάνδη

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (16)

Μετά το γύρισμα της ταινίας «Η Παραλία» (The Beach) στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Leonardo Di Caprio, ο τουρισμός εκτινάχθηκε, αφού οι άνθρωποι συνέρρεαν για να δουν αυτήν την σπάνια ομορφιά.

24. Waikiki Beach, Χαβάη

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (23)

Ως μία από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, η Waikiki μπορεί έχει υπερβολικά πολύ κόσμο, ιδίως αν ληφθεί υπόψιν το πόσο μικρή είναι. Παρόλα αυτά, προσφέρει καταπληκτική θέα του Diamond Head και της Χονολουλού.

23. Surfer’s Paradise, Αυστραλία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (20)

Η συγκεκριμένη παραλία στην Αυστραλία είναι γνωστή ως «Surfer’s» και δεν αποτελεί έκπληξη το πως αυτή η δημοφιλής παραλία στο Queensland πήρε το όνομα της.

22. Negril, Τζαμάικα

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (14)

Ως ένα από τα μεγαλύτερα και πιο γνωστά θέρετρα της Τζαμάικα, να είστε σίγουροι πως θα σας προσφέρει την ξεκούραση και χαλάρωση που σας αξίζει.

21. South Beach, Miami

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (19)

Ξεκινώντας ως μια μικρή φάρμα με κοκοφοίνικες, αυτή η παγκοσμίου φήμης παραλία είναι πλέον γνωστή για την ξέφρενη νυχτερινή ζωή και έχει γίνει δημοφιλής προορισμός τουριστών απ’ όλο τον κόσμο.

20. Copacabana, Rio de Janeiro

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (6)

Επίσης γνωστή ως «Η παραλία των 4 χιλιομέτρων», αυτή η έκταση άμμου είναι διάσημη όχι μόνο για τα καλλίγραμμα κορμιά και τα πολλά ξενοδοχεία – εστιατόρια, αλλά και για το γεγονός ότι φιλοξενεί το FIFA Beach Soccer World Cup.

19. Natadola Beach, Fiji

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (8)

Κοσμώντας το νησί Fijian του Viti Levu, αυτή η παραλία με τη λευκή άμμο προσφέρει πολυάριθμες δραστηριότητες συμπεριλαμβανομένου της ιππασίας, του boogie boarding και του petanque.

18. Τενερίφη, Κανάρια νησιά

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (22)

Με πάνω από 12 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο, αυτό το μικρό νησί δεν έχει μόνο μερικές από τις καλύτερες παραλίες του κόσμου, αλλά και το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στη Γη, το Mt. Teide, το οποίο συνθέτει ένα καταπληκτικό σκηνικό.

17. Langkawi, Μαλαισία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (11)

Το όνομα της μεταφράζεται ως «Η γη των επιθυμιών», καθώς η παραδεισένια αυτή παραλία υπήρξε ένα περιβόητο κρησφύγετο πειρατών.

16. Cape Cod, Μασαχουσέτη

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (4)

Με λαμπερή άμμο και μπλε νερά, ο «βραχίονας» της Μασαχουσέτης προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες στην Εθνική της παραλία. Επίσης, από αυτό το σημείο δεν είναι δύσκολο να περάσει κανείς στα επίσης γνωστά νησιά Martha’s Vineyard ή Nantucket.

15. Nungwi, Ζανζιβάρη

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (25)

Βρίσκεται κοντά στο βόρειο άκρο της Ζανζιβάρης. Αυτή η παραλία της ανατολικής ακτής της Αφρικής με τη λευκή άμμο είναι διάσπαρτη με ψαροχώρια και τα νερά της αποτελούν σπίτι μιας μεγάλης ποικιλίας ειδών θαλάσσιας ζωής.

14. Aroa, Cook Islands

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (3)

Αν και το ταξίδι θα σας φανεί αιώνας, το scuba diving, το ψάρεμα και το ψαροντούφεκο θα κάνουν αυτό το ταξίδι αξέχαστο.

13. Pink Sands Beach, Μπαχάμες

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (17)

Γνωστή για την τεράστια έκταση με ροζ άμμο, αυτή η παράξενα χρωματισμένη παραλία είναι γνωστή στην υφήλιο για όσους επιθυμούν να απολαύσουν περισσότερο την φύση, πάρα τον τουρισμό με ανέσεις.

12. Whitehaven, Αυστραλία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (24)

Αυτή η παραλία μήκους 7 χιλιομέτρων στο νησί Whitsunday της Αυστραλίας έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις καθαρότερες παραλίες του κόσμου και είναι προσβάσιμη μόνο με βάρκα. Η άμμος της αποτελείται από 98% καθαρό διοξείδιο του πυριτίου, κάτι που την κάνει εντυπωσιακά λευκή.

11. 75 Mile Beach, Αυστραλία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (1)

Διατρέχοντας το μεγαλύτερο μήκος των ακτών του νησιού Fraser, αυτή η παραλία είναι ταυτόχρονα αυτοκινητόδρομος και αεροδιάδρομος. Παρόλο που είναι εξαιρετικά όμορφη, τα ρεύματα είναι επικίνδυνα και οι καρχαρίες τίγρεις καραδοκούν, οπότε οι λουόμενοι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί!

10. Matira Point, Ταϊτή

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (13)

Στο νησί Μπόρα Μπόρα (γνωστό και ως Ρομαντικό Νησί), αυτή η απομονωμένη παραλία βρίσκεται σε μια προστατευόμενη λιμνοθάλασσα και προσφέρει μια από τις πιο λευκές αμμουδιές στο Νότιο Ειρηνικό.

9. Κόκκινη παραλία, Σαντορίνη – Ελλάδα

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (18)

Η πρόσβαση στην κόκκινη παραλία είναι εφικτή μόνο με ή μέσω ενός απότομου μονοπατιού που οδηγεί κάτω από έναν γκρεμό, ο οποίος βρίσκεται πίσω ακριβώς από την παραλία. Αν και το νησί της Σαντορίνης δεν είναι τόσο δημοφιλές για τις παραλίες του, αφού έχει και πιο δυνατά σημεία, η συγκεκριμένη είναι πολύ μοναδική για να σε απογοητεύσει.

8. Tayrona National Park, Κολομβία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (21)

Αυτή η άγρια ​​και εν μέρει έρημη παραλία θα ήταν αναμφίβολα ασφυκτικά γεμάτη από τουριστικά θέρετρα, αν βρισκόταν σε μια χώρα με καλύτερη τουριστική βιομηχανία.

7. Las Islas Cies, Ισπανία

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (5)

Κάθε φορά που κάποιος αναφέρει μια ισπανική παραλία, οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται την Μεσόγειο, αλλά η αλήθεια είναι ότι οι ακτές του Ατλαντικού έχουν εξίσου πολλά να προσφέρουν. Πάρτε για παράδειγμα το Las Islas Cies. Αυτό το πρώην κρησφύγετο των πειρατών είναι ακριβώς έξω από την ακτή, έχει παρθένα νερά και οι ντόπιοι την αποκαλούν ως την δική τους «παραλία της Καραϊβικής».

6. El Nido, Φιλιππίνες

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (15)

Παρόλο που η Maya Bay μπορεί να είναι η παραλία στην οποία οι Alex Garland και Leonardo Di Caprio γύρισαν την ταινία «The Beach», το El Nido είναι το μέρος από το οποίο πήραν την μεγαλύτερη έμπνευση τους. Σε αντίθεση με την Ταϊλάνδη, τα περισσότερα νησιά των Φιλιππίνων είναι λιγότερο γεμάτα από τουρίστες και το Palawan (όπου βρίσκεται το El Nido) δεν αποτελεί εξαίρεση.

5. Σιδάρι, Κέρκυρα – Ελλάδα

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (7)

Βρίσκεται στο νησί της Κέρκυρας και μερικά από τα πιο αναγνωρίσιμα στοιχεία της περιοχής αποτελούν οι ασυνήθιστοι σχηματισμοί των βράχων, και ιδιαίτερα το κομμάτι που είναι γνωστό ως «Το Κανάλι της Αγάπης». Σύμφωνα με το μύθο, τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν μαζί στα νερά αυτά από άκρη σε άκρη, θα είναι για πάντα μαζί.

4. Μαλδίβες

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (12)

Τα 87 νησιά – θέρετρα που βρέχονται από τα κρυστάλλινα νερά των Μαλδίβων απέχουν τόσο πολύ από τον πραγματικό κόσμο, όσο μπορείτε να φανταστείτε.

3. Παραλία Lanikai, Χαβάη

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (9)

Με μισό μίλι τροπικών φυτών, λαμπερή άμμο και εκπληκτικά γαλαζοπράσινα νερά, αυτή η παραλία είναι ιδανική για καρτ-ποστάλ.

2. Anse Source d’Argent, Σεϋχέλλες

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (2)

Ενδεχομένως μια από τα πιο φωτογραφημένες παραλίες στον κόσμο, με τις μοναδικές τεράστιες πέτρες αυτού του σουρεαλιστικού παράδεισου στο νησί La Digue στις Σεϋχέλλες. Το νησί είναι περιτριγυρισμένο από τα ρηχά γαλαζοπράσινα νερά και προστατεύεται από τα κύματα του ωκεανού μέσω ενός κοραλλιογενή υφάλου.

1. Maho Beach, Saint Martin

25 μοναδικές παραλίες απ ' όλο τον κόσμο (10)

Διάσημη για το διεθνές αεροδρόμιο της ακριβώς δίπλα στην παραλία, όπου τα αεροπλάνα έρχονται τόσο κοντά στην άμμο, που πολλές φορές ο αέρας από τις τουρμπίνες των αεροσκαφών πετάει τους ανθρώπους μέσα στην θάλασσα (Περισσότερα εδώ).

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.