Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (6)

Μερικοί καλλιτέχνες φτάνουν κάποια στιγμή στο σημείο που το συνηθισμένο τους μέσο ή τεχνική αρχίζει να περιορίζει τα οράματα τους. Αυτό ακριβώς συνέβη και με τον Πολωνό καλλιτέχνη Michal Karcz, ο οποίος συνειδητοποίησε ότι η ζωγραφική και οι συνηθισμένες τεχνικές φωτογραφίας σκοτεινού θαλάμου δεν του επέτρεπαν να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητες του.

Γεννημένος το 1977 στην Βαρσοβία, ο απόφοιτος της σχολής Καλών Τεχνών ήταν αρχικά παθιασμένος με τη ζωγραφική. Ωστόσο, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, άρχισε να στρέφεται στη φωτογραφία, για να συνειδητοποιήσει τελικά πως οι τεχνικές του σκοτεινού θαλάμου από μόνες τους ήταν περίπου τόσο περιοριστικές γι’ αυτόν όσο ήταν και τα πινέλα με τον καμβά. Ευτυχώς, η ανάπτυξη της τεχνολογίας του επέτρεψε να συνδυάσει και τα δύο με τη βοήθεια κάποιων ψηφιακών εργαλείων.

«Η ψηφιακή φωτογραφία και το λογισμικό μου έδωσαν την ευκαιρία να δημιουργήσω μοναδικές πραγματικότητες που είναι αδύνατο να δημιουργηθούν με τις συνήθεις τεχνικές του σκοτεινού θαλάμου», λέει ο Michal.

Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του είναι «ένα ταξίδι σε μέρη που δεν υπάρχουν». Είναι μέρη εμπνευσμένα από τα όνειρα του Michal, τις επιθυμίες του, την φαντασία και τους φόβους του.

Είστε έτοιμοι γι’ αυτό το ταξίδι;

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (1)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (2)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (3)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (4)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (5)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (7)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (9)

Παράλληλοι κόσμοι που προκαλούν δέος (8)