Το σπίτι του… ενός τετραγωνικού

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (1)

Ο αρχιτέκτονας Van Bo Le-Mentzel με έδρα το Βερολίνο, δημιούργησε το «One-Sqm-House» (Σπίτι ενός τετραγωνικού μέτρου), πιθανόν το μικρότερο σπίτι στον κόσμο. Πρόκειται για μια ξύλινη DIY κατασκευή που καταλαμβάνει μόλις ένα τετραγωνικό μέτρο χώρου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κανονική κατοικία, κινούμενο κιόσκι ή ακόμα και ως ένα επιπλέον δωμάτιο μέσα στο διαμέρισμα σας. Χάρη σε έναν ειδικό μηχανισμό που διαθέτει, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο κάθετα όσο και οριζόντια.

Το «One-Sqm-House» αποτελείται από ένα ξύλινο πλαίσιο, ένα συρόμενο παράθυρο και μια πόρτα που κλειδώνει. Ζυγίζει μόλις 40 κιλά και έχει ρόδες για να μπορεί να μετακινείται εύκολα.

Έχοντας λοιπόν περάσει την περισσότερη ζωή του ως πρόσφυγας και έχοντας αναγκαστεί να ζήσει σε εργατικές κατοικίες, ο Le-Mentzel αποφάσισε να κατασκευάσει ένα μέρος μόνο για τον εαυτό του και δήλωσε: «Είναι το μόνο τετραγωνικό μέτρο σε όλο τον κόσμο όπου μπορώ να αποφασίσω σε ποια κατεύθυνση θα κοιτάζει το παράθυρο, προς τα που θα ανοίγει η πόρτα, τι γείτονες θα έχω».

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (2)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (3)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (4)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (5)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (6)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (7)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (8)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (9)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (10)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (11)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (12)

Το σπίτι του... ενός τετραγωνικού (13)