Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (Video)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (1)

Εμπνευσμένο από το άνθος του Λωτού που είναι γνωστό για την ικανότητα του να αναδύεται καθαρό και αγνό μέσα από από θολά νερά, το αρχιτεκτονικό γραφείο Hrama σχεδίασε μια φουτουριστική πόλη, την λεγόμενη «City in the Sky», στην οποία κήποι και οάσεις στέκονται πολύ πάνω από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη ρύπανση που κατά καιρούς κατακλύζει μεγάλες πόλεις όπως το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη.

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (2)

Η «Πόλη στον Ουρανό» διαθέτει γυάλινες και ατσάλινες δομές που υποστηρίζουν γαλήνιες λίμνες και υπέροχους χλοοτάπητες, σε συνδυασμό με τα άλση των δέντρων που προσφέρουν μια ήρεμη απόδραση από το χάος που επικρατεί πιο χαμηλά.

Αν και παρουσιάζεται ρεαλιστικά, το concept δεν έχει πρόθεση να είναι ρεαλιστικό όσον αφορά τη δομή και τη μηχανική ή το πραγματικό περιβάλλον διαβίωσης. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική φαντασία ενός ήσυχου καταφύγιου που μπορεί κανείς να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινής ζωής.

Όπως και να ‘χει, η «City in the Sky» είναι μια πραγματικά εντυπωσιακή φουτουριστική Εδέμ. Δείτε την 3D περιήγηση στο βίντεο που ακολουθεί…

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (3)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (4)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (5)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (6)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (7)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (8)

Φουτουριστική πόλη με κτήρια λωτούς (9)