League of Legends

League of Legends

Το League of Legends (γνωστό και ως LoL) είναι ένα γρήγορο, συναρπαστικό και εξαιρετικά ανταγωνιστικό δωρεάν online παιχνίδι με πολύ έντονη ελληνική παρουσία και δεκάδες εκατομμύρια χρήστες απ’ όλο τον κόσμο, το οποίο δοκιμάζει τη σκέψη και τις ικανότητές του κάθε χρήστη.

Το League of Legends βασίζεται στο παιχνίδι του Warcraft III, Defense of the Ancients, γνωστό και ως DotA. Ο κάθε παίχτης μπορεί να γίνει ένας πανίσχυρος Επικαλεστής και να επικαλεστεί γενναίους Ήρωες που θα πολεμήσουν για λογαριασμό του στις Αρένες της Δικαιοσύνης.

Οι παίκτες διαμορφώνονται σε 2 ομάδες, των τριών ή πέντε Πρωταθλητών σε κάθε ομάδα, ενώ υπάρχουν 112 διαφορετικοί πρωταθλητές τους οποίους μπορείς να επιλέξεις. Κάθε ομάδα ξεκινά σε δύο αντίθετες πλευρές του χάρτη σε μια περιοχή που ονομάζεται “πηγή”, κοντά σε αυτό που ονομάζεται “Nexus”. Ένας αγώνας κερδίζεται όταν είτε το Nexus καταστραφεί είτε η αντίπαλη ομάδα παραδοθεί.

Σκοτώνοντας τους εχθρούς επιτρέπεται στους πρωταθλητές να αγοράσουν στην αγορά “αντικείμενα” με χρυσό για τη βελτίωση των στατιστικών τους. Στο League of Legends, κάθε παίκτης ξεκινά στο επίπεδο 1 στην αρχή του αγώνα και μπορεί να επιτύχει το μέγιστο επίπεδο των 18 επιπέδων, με τον πρωταθλητή τους, και για να επιτύχουν την ισοπέδωση των υπόλοιπων πρωταθλητών έχουν επιστρατευμένες 4 διαφορετικές ειδικές δυνατότητες πρωταθλητών.

Το LoL αποτελεί ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών, έχοντας αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία.