MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (1)

Ο συνωστισμός που επικρατεί στους δρόμους μιας μητρόπολης δημιουργεί την ανάγκη για σχεδιασμό όλο και πιο μικρών και ευκίνητων οχημάτων. Το MONO, το ηλεκτρικό όχημα transformer, είναι μια πρωτοποριακή ιδέα που ακολουθεί αυτές τις τάσεις, ενώ παράλληλα προσαρμόζεται έτσι ώστε να μεγιστοποιεί την εμπειρία οδήγησης είτε είστε στην πόλη είτε σε ανοιχτό δρόμο.

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (2)

Σχεδιασμένο από τον Heesang Ahn, το όχημα προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τον τύπο του δρόμου, την κυκλοφοριακή κίνηση και την ταχύτητα για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η πρακτικότητα ανεξαρτήτως των συνθηκών οδήγησης. Αυτή η ρύθμιση επιτρέπει στην καμπίνα του, η οποία έχει σχήμα αυγού, να σταθεί όρθια μειώνοντας τον όγκο του οχήματος.

Το MONO τροφοδοτείται από μπαταρίες, γεγονός που σημαίνει ότι το MONO μπορεί να μην είναι κατάλληλο για μεγάλες αποστάσεις οδήγησης, αλλά τουλάχιστον είναι απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, το MONO βρίσκεται απλά σε φάση concept, αλλά δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια μελλοντική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα των πόλεων με μεγάλο πληθυσμό.

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (3)

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (4)

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (5)

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (6)

MONO: Το ηλεκτρικό όχημα transformer (7)