Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (1)

Η κλασσική πλέον ταινία «Karate Kid» που κυκλοφόρησε το 1984, παρουσίαζε την ιστορία του νεαρού Daniel, ενός έφηβου που μάθαινε την Ιαπωνική τέχνη του καράτε από τον γείτονα του κ. Miyagi (τον αείμνηστο Pat Morita) προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του από τους νταήδες του σχολείου. Τώρα, σχεδόν 30 χρόνια μετά, οι ηθοποιοί της πασίγνωστης αυτής ταινίας έχουν μεγαλώσει.

Δείτε πως είναι και τι κάνουν σήμερα.

Ralph Macchio, Daniel LaRusso

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (2)

Ο ρόλος είχε αρχικά προταθεί στον Charlie Sheen πριν τον πάρει τελικά ο Ralph Macchio. Ο ηθοποιός ήταν τότε 22 ετών, ενώ πρωταγωνίστησε και στις δύο επόμενες ταινίες Karate Kid.

Πρόσφατα εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς «How I Met Your Mother» ως ο εαυτός του, ενώ είχε κι έναν μικρό ρόλο στο Hitchcock.

Elisabeth Shue, Ali Mills

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (3)

Η άγνωστη τότε Elisabeth Shue κέρδισε τον ρόλο της Ali Mills, της αγαπημένης του Daniel.

Σήμερα η ηθοποιός συμμετέχει στη σειρά «CSI: Crime Scene Investigation», ενώ έπαιξε στις πρόσφατες ταινίες «House at the End of the Street» & «Chasing Mavericks». Παλαιότερα έπαιξε επίσης στις ταινίες «Back to the Future» I & II, ενώ ήταν υποψήφια για όσκαρ για την ερμηνεία της ως ιερόδουλη στην δραματική ταινία του 1995 «Leaving Las Vegas».

William Zabka, Johnny Lawrence

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (4)

Ο William Zabka έκανε το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη ως Johnny Lawrence, αρχηγός της ομάδας Cobra Kai και μεγάλο… κωλόπαιδο.

Στη συνέχεια ο Zabka ενσάρκωσε και άλλους κακούς της δεκαετίας του ’80, ενώ σήμερα πέρα από την υποκριτική ασχολείται επίσης με το γράψιμο, την σκηνοθεσία και την παραγωγή. Το 2004 κέρδισε μια υποψηφιότητα στα βραβεία της Ακαδημίας για το σενάριο και την παραγωγή της ταινίας «Most». Εμφανίστηκε επίσης σε ένα επεισόδιο της σειράς «How I Met Your Mother» ως ο εαυτός του, όπως ο Macchio, ενώ είχε κι έναν μικρό ρόλο στην κωμωδία Hot Tub Time Machine.

Ron Thomas, Bobby Brown

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (5)

Ο Ron Thomas υποδύθηκε τον Bobby Brown, μέλος της ομάδας Cobra Kai, ενώ παράτησε την υποκριτική λίγο αργότερα, το 1987.

Chad McQueen, Dutch

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (6)

Γιος του θρυλικού ηθοποιού Steve McQueen, ο Chad έπαιξε τον Dutch (επίσης μέλος των Cobra Kai) στις δύο πρώτες ταινίες.

Ο McQueen εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες των ’80s και ’90s, αλλά το πραγματικό του πάθος ήταν οι αγώνες ταχύτητας με αυτοκίνητο και το motocross όπου είχε μια αξιόλογη καριέρα μέχρι την περασμένη δεκαετία. Σήμερα είναι ιδιοκτήτης εταιρίας με custom μοτοσικλέτες και αγωνιστικά αυτοκίνητα.

Tony O’Dell, Jimmy

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (7)

Ο σταρ της «Δυναστείας» Tony O’Dell έπαιξε τον Jimmy στην ταινία Karate Kid, ενώ στη συνέχεια δεν ασχολήθηκε τόσο έντονα με τον χώρο της υποκριτικής.

Martin Kove, John Kreese

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (8)

Φήμες θέλουν τον ρόλο του σατανικού αρχηγού της Cobra Kai, John Kreese να είχε απορρίψει ο Chuck Norris, ωστόσο ο ίδιος το αρνείται. Ο ρόλος τελικά πήγε στον Martin Kove, ο οποίος επίσης πρωταγωνίστησε στις ταινίες «The Last House on the Left» και «Death Race 2000».

Ο Kove συνέχισε τον ρόλο του και στις επόμενες δύο ταινίες Karate Kid, ενώ αργότερα έπαιξε σε φιλμ όπως «Black Sheep» και «Middle Men».

Randee Heller, Lucille LaRusso

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Karate Kid τότε και τώρα (9)

Η Randee Heller έπαιξε την Lucille LaRusso, μητέρα του Daniel. Γενικά είχε μια μακρά και επιτυχημένη καριέρα ως ηθοποιός. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε σε παραγωγές όπως «The Mentalist», «Desperate Housewives» και «Mad Men».

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.