Τούρκος φοράει κλουβί στο κεφάλι του για να κόψει το κάπνισμα!

Τούρκος φοράει κλουβί στο κεφάλι του για να κόψει το κάπνισμα! (1)

Οι δύσκολες καταστάσεις απαιτούν και δραστικά μέτρα, έτσι ένας Τούρκος αποφάσισε να φοράει καθημερινά ένα κλουβί στο κεφάλι του προκειμένου να κόψει το κάπνισμα!

Σε μια ασυνήθιστη προσπάθεια να σταματήσει το κάπνισμα, ο 42χρονος άνδρας από τη δυτική επαρχία της Κιουτάχειας έχει αρχίσει να φοράει ένα κράνος, που θυμίζει συρμάτινο κλουβί στο κεφάλι του, το οποίο κλειδώνει σε δύο πλευρές.

Ο İbrahim Yücel που προσπαθεί να αποβάλλει την βλαβερή συνήθεια που έχει εδώ και 26 χρόνια να καπνίζει 2 πακέτα τσιγάρα την ημέρα, δίνει καθημερινά τα κλειδιά του κλουβιού για το κεφάλι του στη γυναίκα και την κόρη του, όταν φεύγει από το σπίτι (σωστά καταλάβατε, κυκλοφορεί έτσι στους δρόμους). Με αυτό τον τρόπο, δεν μπορεί να ανοίξει το κλουβί για να καπνίσει μέσα στη μέρα, ακόμα κι αν έχει τεράστια επιθυμία για ένα τσιγάρο.

Ο ίδιος λέει πως εμπνεύστηκε την κατασκευή του κλουβιού παρατηρώντας τα κράνη των μοτοσικλετιστών, αφού πρώτα προσπάθησε πολλές φορές στο παρελθόν χωρίς επιτυχία να κόψει το κάπνισμα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο πατέρας του πέθανε από καρκίνο των πνευμόνων που προκλήθηκε από το κάπνισμα, πριν μερικά χρόνια.

Τούρκος φοράει κλουβί στο κεφάλι του για να κόψει το κάπνισμα! (2)