Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (2)

Ο Αμερικανός καλλιτέχνης Phillip K. Smith III δημιούργησε ένα εντυπωσιακό και πρωτότυπο έργο τέχνης – σπίτι στην έρημο κοντά στο Joshua Tree της Καλιφόρνια, το οποίο τραβάει την προσοχή χάρη στο μοναδικό και υπέροχο τρόπο που αλληλεπιδρά με το περιβάλλον του.

Για να δημιουργήσει το «Lucid Stead», ο Smith πήρε μια καλύβα 70 ετών, έβγαλε κάποιο κομμάτια από τους τοίχους της και αντικατέστησε τις σανίδες αυτές με καθρέφτες. Οι πρωτότυπες λωρίδες, καθώς και τα παράθυρα με τζάμι από καθρέφτη, έδωσαν στο κτίσμα την ικανότητα να μοιάζει σα να μην βρίσκεται ολόκληρο εκεί, αλλά να εξαφανίζεται μέσα στην έρημο. Τη νύχτα, μετά την αντανάκλαση του εντυπωσιακού ηλιοβασιλέματος της ερήμου, τα παράθυρα – καθρέφτες φωτίζονται από LED πάνελ διαφόρων χρωμάτων, δίνοντας στο κτίριο μια νέα, πιο σουρεαλιστική εμφάνιση.

Ο Smith περιγράφει το συγκεκριμένο έργο λέγοντας: «Το Lucid Stead έχει σαν στόχο να γίνει ένα με την ησυχία και τον ρυθμό αλλαγών της ερήμου».

Αξίζει να σημειωθεί πως η ύπαρξη της εγκατάστασης διαδόθηκε πολύ γρήγορα και αποτελεί αγαπημένο προορισμό για εκατοντάδες φίλους της τέχνης.

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (1)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (3)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (4)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (5)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (6)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (7)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (8)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (9)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (10)

Ένα φαινομενικά «διάφανο» σπίτι στην έρημο (11)