Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες – Το πιάτο που πρέπει να δοκιμάσουν οι τουρίστες στην Ελλάδα

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (1)

Ποιο είναι το μόνο πιάτο που οι τουρίστες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όταν επισκέπτονται μια ξένη χώρα; Σύμφωνα με το Quora, στην Ελλάδα είναι το σουβλάκι.

Οι χρήστες στο δικτυακό τόπο ερωτήσεων και απαντήσεων Quora ξεχωρίζουν τα πιο εμβληματικά φαγητά της πατρίδας τους.

Από το ελληνικό σουβλάκι μέχρι το Xiaolongbao στην Κίνα, ακολουθεί ένα γευστικό ταξίδι σε 10 χώρες.

  • Σουβλάκι – Ελλάδα

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (2)

Συνήθως από κρέας βοδινό, μοσχάρι, χοιρινό, ή κοτόπουλο, που μαγειρεύεται σε μια κάθετη σούβλα και σερβίρεται με ντομάτα, κρεμμύδι, και μια ποικιλία από σάλτσες.

  • Pie Floater – Αυστραλία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (3)

Θεωρείται η τέλεια θεραπεία για το hangover και πρόκειται για μια κρεατόπιτα σε ένα μπολ με παχιά πράσινη μπιζελόσουπα. Συχνά συνοδεύεται με σάλτσα ντομάτας, ξύδι, αλάτι και πιπέρι.

  • Feijoada – Βραζιλία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (4)

Στιφάδο από μαύρα φασόλια και καπνιστό βοδινό και χοιρινό κρέας. Συνήθως σερβίρεται με ρύζι, λάχανο, farofa (ψημένο αλεύρι μανιόκας), καυτή σάλτσα, και μια φέτα πορτοκάλι για να βοηθήσει στην πέψη.

  • Arepas – Κολομβία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (5)

Ψωμάκια από καλαμπόκι ή αλεύρι που μπορεί να ψηθούν στη σχάρα, ή να τηγανιστούν. Συνήθως τρώγονται για πρωινό ή ως απογευματινό σνακ με βούτυρο, τυρί, αυγά, συμπυκνωμένο γάλα ή hogao (μια σάλτσα κρεμμυδιού)

  • Tamales – Κόστα Ρίκα

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (6)

Είναι κυρίως χριστουγεννιάτικο φαγητό και η γέμιση του ποικίλλει, από χοιρινό, ρύζι, αυγά, σταφίδες, ελιές, καρότα, πιπεριές. Είναι τυλιγμένα σε φύλλα πλάτανου και μαγειρεμένα σε ξύλινο φούρνο.

  • Paški sir – Κροατία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (7)

Σκληρό τυρί που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα στο νησί της Pag και είναι τόσο διάσημο ώστε εξάγεται σε όλο τον κόσμο.

  • Øllebrød – Δανία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (8)

Παραδοσιακό ψωμί σικάλεως της Δανίας εμποτισμένο με μπύρα και βρασμένο σε χυλό. Συχνά σερβίρεται με κρέμα σαντιγί, κάνοντάς το να δείχνει σαν επιδόρπιο αν και τρώγεται συνήθως ως γεύμα.

  • Molokhia – Αίγυπτος

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (9)

Φύλλα από Molokhia (ένα είδος πικρού λαχανικού) με ψιλοκομμένο κιμά και μαγειρεμένα με κόλιανδρο και σκόρδο. Γενικά σερβίρεται με κοτόπουλο ή κουνέλι, ή ίσως αρνί ή ψάρι.

  • Pot-au-Feu – Γαλλία

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (10)

Ενα ρουστίκ πιάτο που τρώγεται κατά τη διάρκεια του χειμώνα και ολοκληρώνεται με συστατικά όπως φιλέτο, ρίζες λαχανικών και μπαχαρικά. Οι μάγειροι κοσκινίζουν παραδοσιακά το ζωμό και τον σερβίρουν μαζί με το κρέας.

  • Xiaolongbao – Κίνα

Τα φαγητά για τα οποία φημίζονται 10 χώρες (11)

Με προέλευση από τη Σαγκάη, αυτά τα ζυμαρικά είναι συνήθως γεμιστά με κάποιο είδος κρέατος και σούπα ζωμού, μαγειρεμένα στον ατμό σε ένα καλάθι από μπαμπού.

Πηγή: iefimerida.gr

Κοινοποιήστε στο Facebook