Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (1)

Ο αρχιτέκτονας Aibek Almasov από το Καζακστάν, αντιστρέφει την εικόνα του συνηθισμένου δενδρόσπιτου, τοποθετώντας ένα δένδρο στο κέντρο ενός εντυπωσιακού γυάλινου σπιτιού.

Το σχέδιο του γυάλινου κτηρίου περιλαμβάνει τέσσερις κυκλικούς ορόφους με μια τρύπα στο κέντρο, χώρος που προορίζεται για ένα ζωντανό έλατο ύψους 12 μέτρων το οποίο προσφέρει μοναδικό περιβάλλον (και πολλές δυνατότητες για χριστουγεννιάτικη διακόσμηση!). Η εξωτερική θέα 360 μοιρών προς το δάσος που προσφέρει η γυάλινη κατοικία δεν περιγράφεται με λόγια.

Φήμες λένε πως μια έκδοση του συγκεκριμένου σπιτιού έχει ήδη κατασκευαστεί στα ορεινά δάση του Αλμάτι στο Καζακστάν για έναν 38χρονο επιχειρηματία με κόστος 300.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η αρχική ιδέα για κατασκευή προέκυψε το 2013 αλλά οι επενδυτές τελικά έκαναν πίσω, όμως πρόσφατα μια εταιρεία παραγωγής γυαλιού και ηλιακών πάνελ εξέφρασε θερμό ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται το «Tree in the House» να γίνει πραγματικότητα.

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (2)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (3)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (4)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (5)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (6)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (7)

Εκπληκτικό γυάλινο σπίτι γύρω από ένα δέντρο (8)