Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους… πάνω σε ρόδες

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (1)

Πόσοι από εμάς έχουν ονειρευτεί να ζήσουν σε ένα παραμυθένιο παλάτι ή να ταξιδέψουν στον κόσμο; Μια νεαρή οικογένεια από τη Νέα Ζηλανδία, ο Justin, η Jola και ο γιος τους Piko βρήκαν έναν τρόπο να τα συνδυάσουν, κατασκευάζοντας το δικό τους κινητό κάστρο χρησιμοποιώντας ένα παλιό φορτηγό.

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (2)

Το «καστροφορτηγό» τους είναι πλήρως αυτάρκες. Λειτουργεί κυρίως με ηλιακές μπαταρίες, ενώ το νερό της βροχής συλλέγεται χρησιμοποιώντας ειδικά αυλάκια και αποθηκεύεται σε δεξαμενές που είναι εγκατεστημένες στο φορτηγό. Όταν χρειάζονται ζεστό νερό, αυτό θερμαίνεται με τις ηλιακές μπαταρίες.

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (3)

Όταν η οικογένεια κινείται, ολόκληρο το σπίτι τους μπορεί να «διπλωθεί»: η οροφή μαζεύεται και οι πύργοι μετακινούνται στις πλευρές του φορτηγού. Όταν αποφασίζουν να μείνουν σε ένα σημείο, το φορτηγό επεκτείνεται προσφέροντας αρκετό χώρο διαβίωσης.

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (4)

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (5)

Το υπνοδωμάτιο ανυψώνεται στην οροφή του φορτηγού, ακριβώς πάνω από τα καθίσματα του οδηγού και των επιβατών.

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (6)

Καθώς ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Νέας Ζηλανδίας, κάνουν συνεχώς βελτιώσεις στο κάστρο τους προκειμένου να το κάνουν ένα ονειρεμένο σπίτι που θα κρατήσει για μια ζωή.

Ζευγάρι κατασκεύασε το κάστρο των ονείρων τους... πάνω σε ρόδες (7)