Πως να φτιάξετε εύκολα παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή (Video)

Πως να φτιάξετε εύκολα παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή

Από όλα τα χειροποίητα επιδόρπια που μπορείς να φτιάξεις, το απλό παγωτό είναι ίσως το πιο λαχταριστό. Πρόκειται για το αγαπημένο παγωμένο γλυκό μικρών και μεγάλων, το οποίο είναι απρόσμενα εύκολο στην παρασκευή του.

Οι περισσότεροι υποθέτουν πως για να φτιάξεις παγωτό χρειάζεσαι μια ειδική συσκευή, όμως αυτό δεν ισχύει.

Δείτε λοιπόν μια πανεύκολη συνταγή για παγωτό σοκολάτα χωρίς παγωτομηχανή:

Για 1 λίτρο παγωτό σοκολάτα:

► Υλικά:

– 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσσο
– 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό
– 110 γραμμάρια πικρή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
– 1/2 φλιτζάνι ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– Μια πρέζα αλάτι
– 1 + 1/4 του φλιτζανιού κρύα κρέμα γάλακτος με πολλά λιπαρά (heavy cream)

► Οδηγίες:

– Σε ένα μπολ αναμείξτε τον καφέ και το ζεστό νερό. Αφήστε το να σταθεί για 5 λεπτάκια μέχρι να διαλυθεί ο καφές.
– Σε ένα μπολ, αναμείξτε την σοκολάτα με το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα του καφέ και βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας κάθε 10 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
– Ανακατέψτε στο μείγμα την βανίλια και το αλάτι και αφήστε το να κρυώσει.
– Βάλτε στον κάδο του μίξερ σας την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε τη σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα για περίπου 2 λεπτά, έως ότου μαλακώσει.
– Ανακατέψτε το 1/3 της χτυπημένης κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.
– Και ανακατέψτε απαλά την υπόλοιπη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας μέχρι να ενσωματωθεί.
– Βάλτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο μέχρι να παγώσει, για τουλάχιστον 6 ώρες.

► Σημείωση:

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το παγωτό σας στην κατάψυξη για περίπου 2 εβδομάδες. Αν όμως σχεδιάζετε να το αποθηκεύσετε για περισσότερο από μερικές μέρες, βάλτε μια πλαστική μεμβράνη να εφάπτεται στην επιφάνεια του παγωτού και μετά καταψύξτε το.

Κοινοποιήστε στο Facebook