Γάτα πενθεί την ιδιοκτήτριά της μένοντας επί ένα χρόνο δίπλα στον τάφο της

Γάτα πενθεί την ιδιοκτήτριά της μένοντας επί ένα χρόνο δίπλα στον τάφο της (1)

Ένας χρόνος έχει περάσει από τότε που η ιδιοκτήτρια αυτής της γάτας έφυγε από τη ζωή, όμως η γατούλα δεν έχει απομακρυνθεί από τον τάφο της ηλικιωμένης κυρίας της.

Μια περαστική, η 28χρονη Keli Keningau Prayitno από την Κεντρική Ιάβα της Ινδονησίας, ήταν η πρώτη που άκουσε τα νιαουρίσματα της πενθούσας γάτας και προσπάθησε να την βοηθήσει υιοθετώντας την. Αυτό ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα, αφού την επόμενη μέρα το πιστό κατοικίδιο βρέθηκε ως συνήθως και πάλι στον τάφο της ιδιοκτήτριας του.

Οι μόνες φορές που φεύγει από το σημείο είναι όταν πηγαίνει στο σπίτι των παιδιών της ιδιοκτήτριας της που την ταΐζουν. Κάτοικοι της περιοχής της δίνουν επίσης νερό και φαγητό, όμως η λυπημένη γατούλα δεν θέλει τίποτα άλλο από το να ξαπλώνει στο έδαφος και να κοιμάται κοντά στον τάφο κάθε βράδυ.

Ειδικοί στα ζώα λένε πως αν και οι γάτες φαίνονται ψυχρές και απόμακρες, το πένθος μετά το θάνατο του ιδιοκτήτη τους είναι υπαρκτό φαινόμενο. Η γάτα μπορεί να παρουσιάσει άγχος, να χάσει το ενδιαφέρον της για τον έξω κόσμο και να αλλάξει συμπεριφορά. Σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις, συνιστάται να πάρετε τη γνώμη ενός κτηνιάτρου.

Γάτα πενθεί την ιδιοκτήτριά της μένοντας επί ένα χρόνο δίπλα στον τάφο της (2)

Γάτα πενθεί την ιδιοκτήτριά της μένοντας επί ένα χρόνο δίπλα στον τάφο της (3)

Γάτα πενθεί την ιδιοκτήτριά της μένοντας επί ένα χρόνο δίπλα στον τάφο της (4)