Ο μύθος της μαρμαρωμένης πεντάμορφης στο νησάκι απέναντι από το Πόρτο Ράφτη

Ο μύθος της μαρμαρωμένης πεντάμορφης στο νησάκι απέναντι από το Πόρτο Ράφτη

Εντυπωσιακά εναέρια πλάνα από το νησάκι Ράφτη που βρίσκεται απέναντι από το Πόρτο Ράφτη, μας προσφέρει το Up Drones. Εκεί υπάρχει ένα άγαλμα, πίσω από το οποίο κρύβεται ένας μύθος τον οποίο λίγοι γνωρίζουν.

Όπως μας λέει η περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο, πριν από πάρα πολλά χρόνια ζούσε στα Μεσόγεια μια πεντάμορφη κοπέλα. Η ομορφιά της ήταν ξακουστή στα πέρατα της οικουμένης αλλά ακόμη και στους θεούς. Δυστυχώς της έμελε να πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα της ομορφιάς της.

Ένας νέος άντρας εκείνης της εποχής την πολιορκούσε επίμονα και έντονα. Την πίεζε τόσο πολύ και με τόσο άσχημο για εκείνη τρόπο που είχε κάνει τη ζωή της αφόρητη.

Για να απαλλαγεί από το μαρτύριο της επικαλέστηκε την βοήθεια τον Θεών. Εκείνη για να τη λυτρώσουν αποφάσισαν να τη μαρμαρώσουν και η ομορφιά της να παραμείνει χαραγμένη στο πέρασμα τον χρόνων.

Η κοπέλα δέχτηκε την απόφαση των Θεών με μοναδικό όρο το άγαλμά της να βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα που τόσο πολύ αγαπούσε.

Έτσι λοιπόν οι θεοί την μαρμάρωσαν και την τοποθέτησαν στο θρόνο της στη Νήσο Ράφτη να αγναντεύει το πέλαγος που τόσο αγαπούσε.

Σήμερα το άγαλμα στέκει ακέφαλο και ακρωτηριασμένο στην κορυφή του νησιού και ίσως σε αυτόν το μύθο να οφείλεται και η έκφραση «Είναι τόσο όμορφη. Να της πάρεις το κεφάλι».