Η εντυπωσιακή πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (1)

Στον γαλλικό νότο, λίγο πιο πάνω από τις ακτές που βρέχονται από τη μεσόγειο, υπάρχει μια μικρή πόλη που ονομάζεται Bozouls και προσφέρει ένα μοναδικό σκηνικό. Είναι χτισμένη πάνω από ένα φαράγγι με βάθος 90 μέτρων, το οποίο αποκαλείται από τους ντόπιους «le Trou de Bozouls».

Η μορφολογία του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο της περιοχής Aveyron διαμορφώθηκε πριν από περίπου δύο εκατομμύρια χρόνια και οφείλεται στις μεγάλες μεταβολές της θερμοκρασίας που έκαναν τους παγετώνες άλλοτε να μεγαλώνουν και άλλοτε να μικραίνουν.

Το χωριό Bozouls των 2.500 χιλιάδων κατοίκων βρέχεται από τον ποταμό Dordeau de Conques που το διασχίζει. Η εναλλαγή της στάθμης του νερού με το πέρασμα του χρόνου προκάλεσε τη σταδιακή διάβρωση του βράχου, δημιουργώντας έτσι ένα τεράστιο άνοιγμα.

Η διαμόρφωση αυτή του εδάφους παρέχει φυσική προστασία στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο κατοικείται για χιλιάδες χρόνια. Υπάρχουν μάλιστα και κάποια ερείπια τα οποία διατηρούνται για να θυμίζουν πως τον 9ο αιώνα κατασκευάστηκε ένα επιβλητικό κάστρο στην περιοχή, το οποίο δυστυχώς δεν άντεξε στο χρόνο.

Το πιο διάσημο κτίριο που διατηρείται από τον 12ο αιώνα μέχρι σήμερα στέκοντας στην άκρη του βράχου είναι ο ναός εκκλησία Ste Fauste.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη έχει πρόσβαση μόνο από το Νότο.

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (2)

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (3)

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (4)

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (5)

Η πόλη της Γαλλίας που έχει χτιστεί πάνω από φαράγγι (6)