Η «στρατιωτική» εκπαίδευση των αεροσυνοδών στην Κίνα

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (1)

Αν τύχει ποτέ να ταξιδέψετε με τις κινεζικές αερογραμμές, αξίζει να παρατηρήσετε τις αεροσυνοδούς που σερβίρουν τον καφέ σας. Άλλωστε, το όμορφο χαμόγελο και η τέλεια κορμοστασιά τους είναι το αποτέλεσμα αμέτρητων ωρών εκπαίδευσης και σκληρής δουλειάς.

Τα νεαρά κορίτσια περνούν από μια σκληρή εκπαίδευση προκειμένου να κερδίσουν μία θέση εργασίας ως αεροσυνοδοί στην Κίνα.

Πρόκειται για φοιτήτριες του κολεγίου πολιτικής αεροπορίας στην πόλη Chengdu της Κίνας. Μερικές από τις ασκήσεις των εκπαιδευομένων αεροσυνοδών περιλαμβάνουν την εξάρτηση για ένα υπέροχο χαμόγελο κρατώντας ένα chopstick ανάμεσα στα δόντια τους. Επίσης τοποθετούν περιοδικά στο κεφάλι τους για να πετύχουν την τέλεια στάση σώματος.

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (2)

Μια ακόμη άσκηση που βοηθά τα κορίτσια να έχουν σωστή στάση σώματος είναι το να ισορροπούν ένα γυάλινο μπουκάλι στο κεφάλι τους για 3 λεπτά.

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (3)

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (4)

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (5)

Η ασφάλεια είναι επίσης μια σημαντική προτεραιότητα στο κολλέγιο, αφού υπάρχουν ακόμη και ειδικά μαθήματα στα οποία οι εκπαιδευόμενοι, άνδρες και γυναίκες αεροσυνοδοί, διδάσκονται δεξιότητες επιβίωσης και πολεμικές τέχνες όπως Kung Fu και Taekwondo, ή εξουδετέρωση τρομοκρατικών απειλών.

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (6)

Μερικά από τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και υπάρχουν στιγμές που μοιάζουν περισσότερο με στρατιωτική εκπαίδευση παρά σαν σπουδές μελλοντικών αεροσυνοδών.

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (7)

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (8)

Εκπαίδευση αεροσυνοδών στην Κίνα (9)

Πρόκειται συνολικά για μια πολύ σκληρή εκπαίδευση που καταρρίπτει τον μύθο της όμορφης εμφάνισης ως το μόνο βασικό προσόν για να γίνεις αεροσυνοδός.