Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (1)

Ας ρίξουμε μια ματιά στο πιο πράσινο μέλλον του αστικού τοπίου – τα κάθετα δάση στην Nanjing της Κίνας. Αυτά τα δυο κτήρια που μοιάζουν με δάση ονομάζονται Nanjing Towers και θα παράγουν 60 κιλά οξυγόνου καθημερινά μόλις ολοκληρωθούν το 2018. Με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες να αποτελούν ένα τεράστιο πρόβλημα στην πυκνοκατοικημένη και με τρομερή ρύπανση του περιβάλλοντος Κίνα, τα καινοτόμα έργα όπως αυτό είναι κυριολεκτικά μια πολυπόθητη ανάσα φρέσκου αέρα.

Ο ένας από τους δυο Nanjing Towers θα έχει ύψος 200 μέτρα και ο άλλος 108 μέτρα, ενώ μεταξύ τους θα υπάρχουν 1.000 δέντρα και περίπου 2.500 θάμνοι από 23 διαφορετικά τοπικά είδη. Ο ψηλότερος πύργος θα περιλαμβάνει γραφεία, ένα μουσείο, μια σχολή πράσινης αρχιτεκτονικής και ένα rooftop club. Ο μικρότερος πύργος είναι εξίσου εντυπωσιακός, καθώς θα στεγάσει μια πισίνα στον τελευταίο όροφο και το ξενοδοχείο Hyatt με 247 δωμάτια. Τα μπαλκόνια τους θα προσφέρουν στους επισκέπτες εκπληκτική θέα στα ιλιγγιώδη κάθετα δάση που έχουν ως στόχο να βοηθήσουν στην αναγέννηση της τοπικής βιοποικιλότητας.

Το αρχιτεκτονικό αριστούργημα έχει σχεδιαστεί από τον Stefano Boeri ο οποίος έχει ήδη δημιουργήσει τα δυο κάθετα δάση Bosco Verticale στο Μιλάνο της Ιταλίας και στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (2)

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (3)

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (4)

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (5)

Το κάθετο δάσος του Μιλάνου:

Το πρώτο κάθετο δάσος στην Ασία (6)