U3-X: Το νέο ατομικό όχημα από την Honda

U3-X: Το νέο ατομικό όχημα από την Honda

Μια νέα αγορά οχημάτων προσωπικής μετακίνησης διαφαίνεται στον ορίζοντα ύστερα από τη παρουσίαση του U3-X από τη Honda, ακολουθώντας το όχι και τόσο επιτυχημένο Segway. Με το U3-X οι μετακινήσεις μέσα στο σπίτι και οι ακόμα πιο κουραστικές βόλτες στο περίπτερο και στο φούρνο είναι παρελθόν.

Το νέο όχημα της Honda έχει μινιμαλιστικό σχεδιασμό και η τεχνολογία που στηρίζεται έχει δημιουργηθεί αρχικά για το Asimo, το ρομπότ που εξελίσσει η Honda πολλά χρόνια και είχαμε την ευκαιρία να δούμε ζωντανά φέτος. Η λειτουργία του είναι εντυπωσιακή γιατί στηρίζεται σε ένα μόνο μεγάλο τροχό ο οποίος με τη σειρά του περιλαμβάνει μέσα του μικρούς τροχούς οι οποίοι περιστρέφονται ανεξάρτητα ο καθένας. Με αυτό το τρόπο το U3-X μπορεί να μετακινηθεί μπροστά, όπισθεν, διαγώνια ακόμα και πλάγια ενώ ο επιβάτης του το μόνο που έχει να κάνει είναι να γείρει το σώμα του προς την επιθυμητή κατεύθυνση, όπως γίνεται στο Segway.

Το U3-X απευθύνεται κυρίως σε όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και διακρίνεται για τη φορητότητα του. Ζυγίζει 10 κιλά, η τελική ταχύτητα του είναι 6.5 χλμ/ώρα ενώ η αυτονομία της μπαταρίας λιθίου που περιλαμβάνεται, μπορεί να φτάσει τη 1 ώρα. Περισσότερες πληροφορίες αναμένεται να γίνουν γνωστές τον επόμενο μήνα στα πλαίσια του Tokyo Motor Show.

Τέλος, εδώ μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες, καθώς και βίντεο από το νέο αυτό ατομικό όχημα, ενώ παρακάτω θα δείτε ένα βίντεο από το Honda Asimo.

[via]