Βρέθηκε ζωντανή ένα μήνα μετά την κηδεία της

Πριν από ένα μήνα στην Κροατία, μία μητέρα και ένας πατέρας αναγνώρισαν το πτώμα της κόρης τους στο νεκροτομείο. Πραγματοποιήθηκε η κηδεία και η οικογένεια θρήνησε για την απώλεια της γυναίκας.

Όπως αποδείχτηκε, όμως, η 39χρονη Tea Buric, δεν ήταν νεκρή. Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία την βρήκε ζωντανή όταν κλήθηκαν να ερευνήσουν σε ένα διαμέρισμα του Σπλιτ, μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία.

Η Buric ήταν αποπροσανατολισμένη και δε θυμόταν τα στοιχεία της. Η αστυνομία χρειάστηκε να ελέγξει τα δακτυλικά της αποτυπώματα και προς μεγάλη έκπληξη όλων διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε δηλωθεί από την οικογένειά της ως νεκρή.

Το πτώμα, που είχε βρεθεί να επιπλέει στο λιμάνι του Σπλιτ στις 15 Απριλίου, αποδείχτηκε τελικά ότι ανήκε σε μία 44χρονη γυναίκα, που είχε εξαφανιστεί πριν από έναν μήνα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, δεν είχε χρησιμοποιηθεί το DNA για την ταυτοποίηση του πτώματος, διότι το σώμα δεν βρισκόταν σε αποσύνθεση και επιπλέον 4 συγγενείς, εκ των οποίων και οι δύο γονείς, το είχαν αναγνωρίσει ως αυτό της κόρης τους.

Η ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA είναι πολύ ακριβή στην Κροατία και χρησιμοποιείται μόνο στις περιπτώσεις όπου το πτώμα δεν μπορεί να αναγνωριστεί ή πρόκειται για θύμα εγκληματικής πράξης.

Οι γονείς της Buric και της 44χρονης γυναίκας που βρέθηκε νεκρή, αρνήθηκαν να δηλώσουν οτιδήποτε για το συγκεκριμένο συμβάν.