Σπιτικές μάσκες προσώπου (Μέρος 2ο)

Συνεχίζοντας λοιπόν το αφιέρωμα στις μάσκες προσώπου θα σας παρουσιάσουμε μια σειρά από συνταγές για μάσκες με σπιτικά υλικά. Όπως έχουμε ήδη αναφέρει στο πρώτο αφιέρωμα το πρώτο που πρέπει να κάνουμε για να ξεκινήσουμε έναν καλό καθαρισμό είναι μια καλή απολέπιση. Έχοντας τελειώσει την απολέπιση προχωρούμε σε μια σειρά μασκών για ενυδάτωση, καθαρισμό και φρεσκάδα.

Μια πρώτη και πάρα πολύ εύκολη μάσκα είναι η μάσκα με το γάλα, η οποία βοηθάει στην καθαριότητα του προσώπου προσδίδοντας του μια αίσθηση φρεσκάδας και λευκαίνοντας το. Η διαδικασία της μάσκας αυτής είναι η πιο απλή. Παίρνουμε με την βοήθεια ενός βαμβακιού λίγη ποσότητα εβαπορέ γάλατος και την αλείφουμε στο πρόσωπό μας, ταμποναριστά. Στη συνέχεια την αφήνουμε για 10 λεπτά και όταν αρχίσει να μας τραβάει λίγο, δείχνοντας μας ότι έχει στεγνώσει, την ξεβγάζουμε με μπόλικο νερό.

Στη συνέχεια ξεκινάμε την δεύτερη μάσκα. Μπορούμε βέβαια για να γλιτώνουμε χρόνο όσο περιμένουμε να βγάλουμε την πρώτη μάσκα να προετοιμάζουμε σε ένα πιατάκι την επόμενη. Μια πολύ καλή μάσκα που μαλακώνει το δέρμα είναι αυτή του μελιού με το λεμόνι. Προσοχή όμως μην την βάλετε και βγείτε στον κήπο, γιατί καλοκαίρι είναι και οι μέλισσες παραμονεύουν…

Για να ετοιμάσετε αυτή τη μάσκα δεν κάνετε τίποτα άλλο από το να βάλετε μια κουταλιά της σούπας μέλι και να στάξετε μισό λεμόνι από πάνω. Ανακατεύετε καλά καλά με τα δάκτυλα σας το μείγμα και το απλώνετε στο πρόσωπό σας. Το αφήνετε για 10-15 λεπτά και το ξεβγάζετε με άφθονο νερό.

Μια τρίτη και πάλι πολύ εύκολη μάσκα είναι αυτή του αγγουριού. Κόβετε το αγγούρι σε κομματάκια και απλώνετε το ζουμί του σε όλο σας το πρόσωπο, μπορείτε επίσης να βάλετε δύο ροδέλες αγγουριού στα μάτια σας. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να τα ξεκουράσει και να μειωθούν οι μαύροι κύκλοι. Μετά από 10-15 λεπτάκια ξεπλένετε το πρόσωπό σας και βάζετε ενυδατική κρέμα προσώπου.

Αυτές ήταν μερικές από τις σπιτικές συνταγές μασκών προσώπου. Θα ακολουθήσουν και άλλα αφιερώματα πάνω στο θέμα με νέες και πολύ εύκολες σπιτικές μάσκες προσώπου.

Καλή επιτυχία!!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.