Τα κάνουν όλα για λίγη βενζίνη

Η τεράστια αύξηση της τιμής της βενζίνης έχει τρελάνει τους πάντες. Οι άνθρωποι κάνουν τα πάντα προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη βενζίνη για να μπορέσουν να κινηθούν. Όπως γίνεται συνήθως, οι Αμερικάνοι κλέβουν την παράσταση σε τρέλα και πρωτοτυπία…

Ο David Partin, από το Ορλάντο της Φλόριντα, δεσμεύτηκε να ονομάσει το παιδί του μόλις γεννηθεί με το όνομα του τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού Dixon Willoughby Partin, προκειμένου να εξασφαλίσει κάρτα καυσίμων αξίας 100$. Βέβαια κανείς δεν ρώτησε το κακόμοιρο το παιδί!

Η κάρτα θα χορηγηθεί στον David Partin από το σταθμό μετά την γέννηση του παιδιού του, που αναμένεται τον Δεκέμβριο, εφόσον πιστοποιηθεί ότι το όνομα του παιδιού είναι ίδιο με του σταθμού. «Η γυναίκα του ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει πρόβλημα όταν το παιδί μεγαλώσει» σχολιάζει ο Greg Stevens, διευθυντής του WHTQ-FM.

Άλλοι πάλι το ρίχνουν στο σεξ προκειμένου να κερδίσουν μία κάρτα καυσίμων αξίας 50$. Τουλάχιστον αυτοί το ευχαριστιούνται κιόλας…

Οι πελάτες του οίκου ανοχής Shady Lady Ranch στη Νεβάδα, οι οποίοι ξοδεύουν περισσότερα από 300$ σε ένα μήνα για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει το “κατάστημα” θα κερδίζουν κάρτα καυσίμων αξίας 50$. «Οι καλοκαιρινοί μήνες δεν είναι από τους καλύτερους, ωστόσο οι πρώτες κάρτες καυσίμων συνολικής αξίας $1.000 δόθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα,» σχολιάζει ο James Davis, ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Από την άλλη, ακόμα και κλέφτες έγιναν κάποιοι προκειμένου να βρουν βενζίνη. Στην πόλη Mesquite του Τέξας, κλέφτες κατάφεραν να αποσπάσουν βενζίνη αξίας $100 από λεωφορεία που χρησιμοποιούνται από το κέντρο Higher Ground Church day-care. Ο ιερέας της εκκλησίας James Green λέει: «Ήταν κάποιος απελπισμένος, το μόνο που είχε να κάνει ήταν να έρθει και να μας ζητήσει καύσιμα.»

Εν τω μεταξύ, η ανθρωπιστική οργάνωση του Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού, διοργανώνει κλήρωση, στην οποία οι δωρητές αίματος θα κερδίσουν τις προμήθειες ενός έτους σε καύσιμα, ενώ στην ενορία της Αγίας Άννας στη δυτική Bridgewater της Μασαχουσέτης, ο επίσκοπος Edward McDonagh αποφάσισε να διοργανώσει εβδομαδιαία έκθεση ζωγραφικής με έπαθλο κάρτα καυσίμων $50. Οι πίνακες θα έχουν συμβολική αξία και όπως λέει ο McDonagh δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για την προσέλκυση του κοινού.

Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστεί ο άνθρωπος στο κυνήγι για λίγη βενζίνη…