“Οι Ελληνίδες έχουν μουστάκι” λέει το BBC & η Sun

Ο διάσημος Άγγλος Jeremy Clarkson, αρθρογράφος στην εφημερίδα Sun και παρουσιαστής της εκπομπής “Top Gear” του BBC με θέμα τα αυτοκίνητα, περιέγραψε την Ελλάδα κατά λέξη ως “τουαλέτα” σε άρθρο του στην εφημερίδα Sun και δεν σταμάτησε εκεί την χυδαία επίθεση εναντίον της χώρας μας. Με αφορμή την παραπάνω φωτογραφία που αποτελεί μέρος της εκστρατείας του ΕΟΤ για τον τουρισμό, αποκάλεσε παραπλανητική τη διαφήμιση που κατά τον ίδιο παρουσίαζε “ένα πολυτελές σκάφος που προφανώς δεν έχει κατασκευαστεί στην Ελλάδα και μια γυναίκα που προφανώς δεν είναι Ελληνίδα, διότι για παράδειγμα δεν έχει μουστάκι”.

Όπως ήταν φυσικό, το γεγονός αυτό ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους Έλληνες του Λονδίνου οι οποίοι διαμαρτύρονται έντονα και ζητούν την απόλυση του από το BBC και την εφημερίδα SUN, ενώ έχει κατατεθεί καταγγελία και στην αρμόδια Επιτροπή Παραπόνων Τύπου, ζητώντας την απόλυσή του από την εφημερίδα με το αιτιολογικό της δημοσιοποίησης παραπλανητικών σχολίων, που στη συγκεκριμένη περίπτωση αφορούσαν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο δημοσιογράφος κάνει προσβλητικά σχόλια για την χώρα μας ενώ είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του απόψεις αφού για παράδειγμα την περασμένη μόλις εβδομάδα αποκάλεσε τους οδηγούς φορτηγών ως “δολοφόνους εκδιδόμενων γυναικών” με αποτέλεσμα να δεχθεί παρατήρηση από το BBC.

Στο παρακάτω βίντεο ο Jeremy Clarkson μιλάει για την Ελλάδα και παρουσιάζει τους Έλληνες ως ομοφυλόφιλους. Μερικοί λένε πως είναι προσβλητικό και άλλοι ότι είναι απλώς χιούμορ, δείτε και κρίνετε μόνοι σας:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.