Ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Ακρόπολη

Η Ελλάδα, κοιτίδα πολιτισμού στο πέρασμα των αιώνων, διατηρεί ακόμα και σήμερα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, μνημεία που συμβολίζουν διαφορετικές εποχές, μνημεία που ακόμα και στις μέρες μας αποτελούν σημεία έντονου θαυμασμού.

Από το 1981 η Ελλάδα έχει συνυπογράψει τη Συνθήκη της UNESCO για την προστασία των μνημείων και των χώρων παγκόσμιας κληρονομιάς. Η UNESCO είναι μεγάλος αρωγός στην προστασία κάθε μνημείου ανά τον κόσμο από κάθε είδους φθορά και καταστροφή, προκειμένου αυτά να κληροδοτηθούν στις γενιές του μέλλοντος..

Meteora

Τα ελληνικά μνημεία που έχουν συμπεριληφθεί στον κατάλογο της UNESCO είναι, κατά χρονολογική σειρά αναγνώρισης: Ναός του Επικούριου Απόλλωνα στις Βάσσες, Δελφοί, Ακρόπολη Αθηνών, Άγιον Όρος, Μετέωρα, Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά Μνημεία Θεσσαλονίκης, Επίδαυρος, Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου, Ολυμπία, Μυστράς, Δήλος, Μονή Δαφνίου, Μονή Οσίου Λουκά, Νέα Μονή Χίου, Πυθαγόρειο και Ηραίο Σάμου, Βεργίνα, Μυκήνες και Τίρυνθα, Ιστορικό κέντρο, Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου, Σπήλαιο της Αποκάλυψης στην Πάτμο, Παλαιά Πόλη της Κέρκυρας.

Ας ξεναγηθούμε, με την βοήθεια του φωτογραφικού φακού, σε κάθε ένα από τα σημαντικά αυτά μνημεία που βρίσκονται στην Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.