Απολέπιση και σπιτικές μάσκες προσώπου

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά! Επίσης το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής! Έτσι έχει παραμείνει να λέγεται από τα παλιά χρόνια.

Καθαρισμός προσώπου

Γι’αυτό το λόγο όλοι θα πρέπει να φροντίζουμε και να περιποιούμαστε το πρόσωπό μας και γενικά το δέρμα μας όσο πιο συχνά μπορούμε ώστε να το καθαρίζουμε & να το κρατάμε υγιές και όμορφο για όλη μας τη ζωή.

Με αφορμή αυτή τη σκέψη αποφασίσαμε να κάνουμε ορισμένα αφιερώματα σε τρόπους περιποίησης και καλλωπισμού του ίδιου μας του εαυτού χωρίς να χρειαστεί να τρέχουμε σε αισθητικούς και σε δερματολόγους, απλά χρησιμοποιώντας υλικά που μπορούμε εύκολα να βρούμε στο ίδιο μας το σπίτι.

Το πρώτο αφιέρωμα στην ομορφιά αναφέρεται σε μάσκες προσώπου με απλά και καθημερινά υλικά που όλοι λίγο ή πολύ έχουμε στο σπίτι μας. Για να διατηρήσουμε ένα υγιές δέρμα θα πρέπει να το καθαρίζουμε με τους παρακάτω τρόπους και να αφιερώνουμε μία μόνο ωρίτσα από τον πολύτιμο χρόνο μας κάθε δύο βδομάδες τουλάχιστον και το περισσότερο μία φορά την εβδομάδα.

Μάσκα προσώπου

Αρχικά θα πρέπει να κάνουμε μια καλή απολέπιση. Η απολέπιση γίνεται χρησιμοποιώντας λίγη ζάχαρη ή αλάτι (για πιο βαθύ καθαρισμό), με λίγη σόδα φαγητού σε σκόνη και κρεμοσάπουνο. Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και κάνουμε ένα απαλό και κυκλικό μασάζ στην περιοχή που θέλουμε να καθαρίσουμε. Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουν οι πόροι του δέρματος και απομακρύνονται τα μαύρα στίγματα, αφήνοντας το δέρμα πιο λείο και απαλό.

Προσοχή: προτιμότερο είναι να χρησιμοποιείτε τη ζάχαρη και πιο σπάνια το αλάτι διότι η περιεκτικότητα του αλατιού σε ιώδιο είναι μεγάλη και δεν πρέπει να χρησιμοποιείται κάθε βδομάδα στο δέρμα. Μία φορά το μήνα δεν θα προκαλέσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Η απολέπιση σταματάει όταν αρχίσουμε να νιώθουμε ότι σιγά σιγά οι κόκκοι του μείγματος μας έχουν δημιουργήσει στο δέρμα μια αίσθηση φρεσκάδας. Ουσιαστικά το τρίβουμε για 3-4 λεπτά.

Μάσκα προσώπου

Αφού τελειώσετε με την απολέπιση θα πρέπει να συνεχίσετε με δύο τρεις μάσκες προσώπου ακόμα. Συνταγές για τις μάσκες αυτές θα σας προτείνουμε σε επόμενα αφιερώματα.

Αν τώρα θέλετε να ξεκινήσετε από σήμερα το καθαρισμό μια εύκολη και γρήγορη λύση είναι να απλώσετε με την βοήθεια ενός κομματιού από βαμβάκι λίγο γάλα εβαπορέ στο δέρμα και να το αφήσετε για 10 λεπτά, μέχρι ουσιαστικά να νιώσετε ότι αρχίζει να σας τραβάει λίγο. Αυτή η μάσκα βοηθάει στον καθαρισμό και λευκαίνει το δέρμα.

Σε περίπτωση που το δέρμα έχει ερεθιστεί λίγο μην ανησυχήσετε, είναι λόγω της τριβής των κόκκων. Όταν τελειώσει ο καθαρισμός έχοντας κάνει και τις υπόλοιπες μάσκες, θα βάλετε λίγη κρέμα προσώπου και ο ερεθισμός θα απομακρυνθεί μέσα σε λίγη ώρα (το πολύ 1-2 ώρες). Μην ξεχνάτε πάντα μετά τον καθαρισμό, είτε έχουμε, είτε δεν έχουμε ερεθισμό βάζουμε κρέμα προσώπου!!!

Σε επόμενα άρθρα θα σας προτείνουμε και άλλες σπιτικές συνταγές.

Καλή επιτυχία!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.