Πρώτη εμφάνιση του iPhone 3G σε πολλές χώρες

Την Παρασκευή 11/7/2008 έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε 21 χώρες η νέα έκδοση του iPhone 3G της Apple. Ουρές είχαν σχηματιστεί εδώ και πολλές μέρες έξω από τα καταστήματα από χιλιάδες αγοραστές που περίμεναν αγωνιώντας για την κυκλοφορία του. Αυτό συνέβη στην Ιαπωνία, την Αυστραλία και το Χονγκ Κονγκ, ενώ η ζήτηση ήταν μεγάλη και στις ΗΠΑ, όπου το προηγούμενο μοντέλο κυκλοφορεί από πέρυσι. Την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το iPhone 3G έχει ήδη ξεπεράσει το 1.000.000 πωλήσεις (σε 2 μέρες κυκλοφορίας), αριθμό που το πρώτο iPhone άγγιξε σε 74 μέρες.

Το νέο κινητό iPhone 3G υπόσχεται υψηλές ταχύτητες για πρόσβαση στο Internet και για «κατέβασμα» συνημμένων αρχείων, οι οποίες αγγίζουν τις ταχύτητες μιας σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω ασύρματου δικτύου (Wi-Fi network). Επίσης, το νέο iPhone διαθέτει GPS για να μη χάνετε ποτέ το δρόμο σας, το οποίο λειτουργεί εξαιρετικά ομαλά με την προεγκατεσtημένη εφαρμογή Google Maps, ενώ έχει δοθεί έμφαση στις ανάγκες του επιχειρηματικού κόσμου για ασφαλή πρόσβαση στα εταιρικά δίκτυα και τους επαγγελματικούς λογαριασμούς e-mail και για την προβολή όλων των τύπων αρχείων PDF, Word, Excel και Powerpoint και iWork( το αντίστοιχο Office της Apple). Αυτό, όμως, που εξακολουθεί να απογοητεύει τους θαυμαστές της τεχνολογίας είναι η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή των 2mega pixel χωρίς flash και δυνατότητες καταγραφής video αλλά και οι περιορισμοί στη χρήση του Bluetooth.

Ωστόσο, παρακολουθώντας την ομιλία του Steve Jobs στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Apple, καταλαβαίνει κάνεις ότι το νέο iPhone προσφέρει περισσότερα από όσα μπορεί να αντιληφθεί το γυμνό μάτι και σε βαθμό τέτοιο που ορκισμένοι fans της Nokia, της Sony Ericsson και των λοιπών εταιριών έχουν αρχίσει να σκέφτονται την αγορά του.

Στο Τόκιο, περίπου 1.500 άτομα είχαν κατασκηνώσει τη νύχτα έξω από τα καταστήματα της Softbank Mobile για να αποκτήσουν την πολυπόθητη συσκευή ενώ στο Χονγκ Κονγκ, περισσότεροι από 60.000 άτομα έχουν προπαραγγείλει το iPhone 3G, την πρώτη ημέρα όμως μόνο 1.500 μπόρεσαν να το αποκτήσουν.

Στη χώρα μας, το iPhone 3G θα πωλείται από το δίκτυο της Vodafone. Το πότε θα ξεκινήσει να πωλείται βέβαια είναι ακόμα άγνωστο. Φήμες ακούγονται για τις αρχές του φθινοπώρου, ενώ η τιμή του χωρίς σύνδεση αναμένεται να κυμανθεί από €499 για την έκδοση των 8GB και €569 για την έκδοση των 16GB. Η Vodafone αναμένεται να προσφέρει κατάλληλα πακέτα για τους παλιούς και νέους συνδρομητές με τα οποία η χρήση του mobile Internet δεν θα είναι ιδιαίτερα ακριβή. Εξάλλου το iPhone είναι μια συσκευή της οποίας η φιλοσοφία βασίζεται στη συνεχή χρήση του διαδικτύου.

Τέλος, παρόλο που το iPhone 3G  έχει κυκλοφορήσει τώρα, μέσα σε 3 μέρες η Dev-Team κατάφερε να το ξεκλειδώσει, ώστε να μπορούν οι αγοραστές να το χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε δίκτυο κινητής τηλεφωνίας επιθυμούν. Σημαντικότατο στοιχείο είναι ότι το ξεκλείδωμα γίνεται σε επίπεδο “BIOS” και έτσι δε μπορεί να “κλειδωθεί” από την Apple με κάποιο software update. Μόνο αν η Apple πάρει τη συσκευή σας και αλλάξει το BIOS της μπορεί να γίνει κάτι..