Χαλάρωση και μασάζ στο σπίτι

Καθημερινά παραπονούμαστε ότι νιώθουμε κουρασμένοι και το τρέξιμο όλης της μέρας μας βγαίνει σε κούραση όταν επιστρέφουμε στο σπίτι. Ο χρόνος για χαλάρωση και ξεκούραση έχει μειωθεί δραματικά τον τελευταίο καιρό, καθώς περνώντας τα χρόνια οι ρυθμοί της δουλειάς, τα προβλήματα και γενικά οι απαιτήσεις αυξάνονται. Το stress έχει γίνει ένα με την καθημερινότητα μας και η αναζήτηση της χαλάρωσης κάποιες στιγμές είναι πολύ σημαντική. Μια πολύ καλή και ευχάριστη λύση γι’αυτή την κατάσταση είναι ένα ευεργετικό μασάζ. Ανακαλύψτε τις ιδιότητες του στο σπίτι και απολαύστε το με την ψυχή σας.

Τα σημεία που επιβαρύνονται περισσότερο από την κούραση ή από την λανθασμένη στάση του σώματος είναι οι μύες του αυχένα και της πλάτης. Ένα ευεργετικό μασάζ βοηθά τα σημεία αυτά να επανέλθουν στην φυσιολογική τους κατάσταση και απομακρύνει την πίεση που υφίστανται οι περιοχές αυτές. Επιπλέον είναι ο καλύτερος τρόπος για να βελτιωθεί η αυτοσυγκέντρωση και ο ύπνος μας, να αναζωογονήσουμε την ενέργειά μας και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας.

Παρακάτω σας περιγράφουμε με απλά βήματα πως να κάνετε μασάζ στο σπίτι:

1. Αρχικά κάντε μαλακές κινήσεις των χεριών από το χαμηλότερο μέρος της πλάτης, προς τα επάνω και το λαιμό και μετά στην πλάτη και κάτω πάλι. Οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με μικρή πίεση. Καλό είναι να χρησιμοποιείτε κάποιο λάδι, το οποίο απλώνετε με αυτές τις κινήσεις. Πάντα ξεκινάτε με μαλακές κινήσεις και ανεβοκατεβαίνετε για να απλωθεί παντού και ομοιόμορφα το λάδι.

2. Κινήστε τα χέρια σας από το λαιμό προς τα κάτω. Η πίεση που ασκείτε θα αυξάνει σταθερά στην σπονδυλική στήλη, προσέχοντας πάντα να μην βάζετε όλη την πίεση άμεσα στη σπονδυλική στήλη.

3. Στη συνέχεια βάζετε τα χέρια σας στην περιοχή του αυχένα, επικεντρώνοντας στην κορυφή των ώμων, και τρίψτε τους μυς σαν να ζυμώνετε. Η κίνηση αυτή γίνεται μια στον δεξιό ώμο και μια στον αριστερό. Τρίψτε κατά μήκος της ωμοπλάτης με τους αντίχειρες σας, από τον ώμο μέχρι τη βάση του αυχένα και πάλι πίσω. Η κίνηση αυτή επαναλαμβάνεται τρεις φορές σε κάθε πλευρά.

4. Μετά, γλιστρήστε τα χέρια σας γύρω από την ωμοπλάτη (στην περιοχή του τραπεζοειδή μυ, από την σπονδυλική στήλη μέχρι τον ώμο) με περιστρεφόμενες κυκλικές κινήσεις, ασκώντας πίεση. Επαναλάβετε αυτές τις κινήσεις τρεις φορές και στις δύο πλευρές.

5. Με τα χέρια σας τρίψτε από επάνω προς τα κάτω κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, και μετά απλώστε τις κινήσεις σας σε αντίθετες κατευθύνσεις γύρω από την ωμοπλάτη. Επαναλάβετε τρεις φορές.

6. Ξανακάντε τις μαλακές κινήσεις που κάνατε και στην αρχή και ακολουθήστε όλο το πρόγραμμα αυτό για τρεις φορές.

Βασικές αρχές του μασάζ

* Η σπονδυλική στήλη δεν πρέπει να δέχεται μεγάλη πίεση.
* Στις περιοχές που υπάρχουν οστά δεν ασκούμε μεγάλη πίεση και στις περιοχές όπου υπάρχουν μώλωπες δεν κάνουμε ποτέ μασάζ.
* Η χρήση ελαίων αρωματοθεραπείας πρέπει να γίνετε με προσοχή και πρέπει πάντα να αναμιγνύονται με ένα βασικό έλαιο για μασάζ.
* Αφού τελειώσετε το μασάζ να πιείτε κάποιο χυμό ή νερό, και ποτέ οινοπνευματώδη ποτά.
* Σε περίπτωση που πονάνε τα κόκαλα σας, καλύτερα να απευθυνθείτε σε κάποιο φυσιοθεραπευτή.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.