Obama… Bin Laden

Με έναν ξεχωριστό αλλά και περίεργο τρόπο το αμερικανικό περιοδικό “New Yorker” επέλεξε να δείξει την υποστήριξή του στον Barrack Obama, απεικονίζοντας στο εξώφυλλο τον δημοκρατικό υποψήφιο για την αμερικανική προεδρία ως.. τρομοκράτη και τη σύζυγό του έχοντας υπό μάλης ένα καλάζνικοφ… Το επιτελείο του γερουσιαστή του Ιλινόις εξέφρασε την οργή του για το σκίτσο, χαρακτηρίζοντας το “προκλητικό”. Ακόμα και ο αντίπαλος του Ομπάμα, John McCain το βρήκε κακόγουστο..

Η γελοιογραφία υπό τον τίτλο “η πολιτική του φόβου”, φέρει την υπογραφή του Μπάρι Μπιλτ και εμφανίζει τον γερουσιαστή του Ιλινόις με παραδοσιακή αραβική ενδυμασία να χαιρετάει τη σύζυγό του μέσα στο Οβάλ γραφείο του Λευκού Οίκου, ενώ στο τζάκι καίγεται η αμερικανική σημαία. Τον τοίχο διακοσμεί ένα πορτραίτο του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν. Ωστόσο, η διεύθυνση του περιοδικού δήλωσε πως με αυτόν τον τρόπο ήθελε να καταγγείλει την εκστρατεία φόβου και παραπληροφόρησης που διεξάγεται εναντίον του Ομπάμα από την ακροδεξιά.

Θα  θεωρούσε κανείς πως γίνεται μια “προπαγάνδα” απέναντι στο πρόσωπο του εν λόγω πολιτικού και της  χάραξης της εξωτερικής πολιτικής του. Άλλοι βέβαια διαπιστώνουν πως το εν λόγω περιοδικό φαίνεται να είναι αντίθετο με τις μέχρι τώρα ενέργειες του Ομπάμα, γι’αυτό και το κάψιμο της αστεροείσας, και εκφράζει τους φόβους για την πολιτική του απέναντι στο Ιράκ.

Πέρα από όλα αυτά βέβαια, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία τέθηκε υπέρ της αποχώρησης του μεγαλύτερου μέρους των αμερικανικών στρατευμάτων από το Ιράκ έως το καλοκαίρι του 2010.