Soulja Boy – Crank That: Πως να το χορέψετε

Με αφορμή τα 18α γενέθλια του, το otherside.gr κάνει ένα αφιέρωμα στον πιτσιρικά rapper, χορευταρά φαινόμενο. Ο Soulja Boy από τα 14 του άρχισε σιγά σιγά να φτιάχνει όνομα, με εμφανίσεις σε συνοικιακά prive parties όπου γινόταν χαμός με τις ατάκες, τα ραπς και τα χορευτικά του. Το Σεπτέμβριο του 2007, σε ηλικία 17 ετών, κυκλοφόρησε το single του, ”Crank That” κι η καριέρα του αμέσως απογειώθηκε, φτάνοντας το νούμερο 1 στο Billboard Hot 100. Τα βίντεο που ανέβαζε κατά καιρούς στο YouTube και στο MySpace, προετοίμαζαν το έδαφος για την είσοδο του στην elite του hip-hop. To στυλ και οι πρωτότυπες κινήσεις που λάνσαρε, σάρωσαν τα πάντα: δισκογραφικές εταιρείες, τηλεοπτικά κανάλια, ραδιοφωνικούς σταθμούς, περιοδικά και sites.

Πάνε οι εποχές που ο Bill Clinton στεκόταν έξω από το White House και χόρευε με τους παππούδες Los Del Rio το megahit των 90s, macarena. Το 2008, στην εποχή του Internet, O Souljaboy, έχει διαδοθεί παντού. Σαν ανεξάρτητος καλλιτέχνης έσπασε κάθε ρεκόρ στο MySpace µe 700.000 profile views και 2.500.000 plays σε λιγότερο από 4 µήνες.

DeAndre Ramone Way aka “Soulja Boy” Stats

  • Myspace Views (38,000,000+)
  • YouTube Views (165,448,420+)
  • Album Sales (850,000+)
  • Digital Sales (3,000,000+)
  • Ringtones (5,000,000+)
  • Grammy Nominated

Η επιτυχία δημιουργεί πάντα αντιπαλότητες και ειδικά αν μιλάμε για τη βιομηχανία του hip-hop, αφού η κουλτούρα του βασίζεται στο battle rap. Σε μια από τις μεγάλες κόντρες που είχε με τον old school θρύλο του hardcore hip-hop, Ice-T, αρκετοί διάσημοι βγήκαν και τον υποστήριξαν ανοιχτά, όπως ο kanye west, λέγοντας ότι το στυλ του είναι αυθεντικό και φέρνει κάτι καινούριο στον κόσμο του hip-hop με αυτό το κράμα dance και snap μουσικής. Το grand σουξέ του ”Crank That” ξεπέρασε τα αμερικάνικα σύνορα και χτύπησε σαν τσουνάμι τις ακτές του παγκόσμιου μουσικού στερεώματος. Χορεύεται μέχρι και από βαρυποινίτες!

Όπως είναι φυσικό η Ελλάδα δεν έμεινε έξω από το παιχνίδι. Το κομμάτι παίζεται πολύ στο ραδιόφωνο, είναι must στα playlists όλων των djs και με το που σκάει από τα ηχεία γίνεται μεγάλος ντόρος, ενώ πολλοί προσπαθούν να το χορέψουν αλλά μπλέκουν τα μπούτια τους και μένουν μετεξεταστέοι…

Για να μην σαβουρώνεστε στις πίστες:
Video 1 LinkVideo 2 Link

Μην ταλαιπωρήστε άδικα, δείτε με προσοχή το instructional video στο οποίο ο ίδιος ο Soulja Boy αναλύει με κάθε λεπτομέρεια τις αέρινες χορευτικές κινήσεις που κάνει στο ”Crank That”, κινήσεις που θα ζήλευε μέχρι και ο moonwalker Michael Jackson.

Υ.Γ: Λίγο ελληνικό μεθυσμένο τσιφτετέλι (όλα τα λεφτά) για να μην ξεχνιόμαστε…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.