Το χτένισμα του καλοκαιριού

Η αλογοουρά, είναι ένα από τα πιο βολικά και δροσερά χτενίσματα για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Δεν απαιτεί χρόνο και η δημιουργία της είναι αρκετά εύκολη υπόθεση. Μπορεί να υιοθετηθεί από όλες τις ηλικίες και τύπους μαλλιών με την προϋπόθεση βέβαια να υπάρχει κάποιο ελάχιστο μήκος. Η αλογοουρά ταιριάζει σε οποιαδήποτε περίσταση, μπορεί να είναι ατημέλητη και σέξι, κομψή και λεία, ανέμελη, σπορτιφ, ή και συντηρητική.

Η βασική αλογοουρά γίνεται εύκολα με τράβηγμα των μαλλιών σας πίσω και πιάσιμο με κάποιο λάστιχο ή κοκαλάκι. Η θέση της αλογοουράς σας, μπορεί να είναι ψηλά, χαμηλά ή στα πλάγια. Το κλειδί είναι να επιλέξουμε την κατάλληλη αλογοουρά ώστε να τονιστούν τα χαρακτηριστικά μας με βάση το σχήμα προσώπου, στυλ και περίσταση.

Μια λεία ψηλή αλογοουρά είναι τέλεια για εκείνες που έχουν τριγωνικό ή ωοειδές πρόσωπο. Είναι επίσης ιδανικό για κοκτέιλ εκδηλώσεις, ειδικά αν φοράτε φόρεμα ή μπλούζα με δέσιμο στο λαιμό. Τονίζει δε, τα ωραία ζυγωματικά και εστιάζει την προσοχή στο πρόσωπο. Όσο υψηλότερη είναι η αλογοουρά και όσο πιο ατημέλητη τόσο πιο χαριτωμένη γίνεται. Ωστόσο, δεν ταιριάζει σε όλες.

Αν έχετε στρογγυλό πρόσωπο, θα πρέπει να προτιμήσετε να μαζέψετε τα μαλλιά σας σε χαμηλή και ακόμα καλύτερα πλάγια αλογοουρά. Αν η μύτη σας δεν είναι το αγαπημένο σας χαρακτηριστικό, αποφύγετε την αλογοουρά στη μέση του κεφαλιού σας γιατί θα την τονίσει. Προτιμήστε να την έχετε είτε ψηλά είτε χαμηλά στον αυχένα.

Στο μακιγιάζ ιδιαίτερα το βράδυ η αλογοουρά απαιτεί έντονο μακιγιάζ στα μάτια όπως το smokey look και έντονες βλεφαρίδες γιατί εξισορροπούν την συνολική εικόνα όπου το πρόσωπο είναι τελείως «γυμνό» με όλα τα μαλλιά μακριά από αυτό.

Τα περιποιημένα φρύδια είναι επίσης σημαντικά όταν έχετε τα μαλλιά σας σε αλογοουρά.

Για μια επίσημη εκδήλωση, μια αλογοουρά μπορεί να δείχνει πολύ chic αν τοποθετηθεί χαμηλά στο κεφάλι και με σαφή χωρίστρα. Αυτό το στυλ μπορεί επίσης να είναι απίστευτα σέξι, ιδιαίτερα με εξώπλατο φόρεμα.

Επιπλέον αν έχετε ωραίους ώμους μια χαμηλή επιμελώς ατημέλητη αλογοουρά συγκεντρώνει την προσοχή σε αυτούς.

Για να πετύχετε αυτό το look, πρώτα δημιουργήστε όγκο και σωστή υφή στα μαλλιά σας τυλίγοντας τα με ρόλει. Στη συνέχεια, μαζέψτε τα μαλλιά χαλαρά σε μια χαμηλή αλογοουρά στον αυχένα. Για να ολοκληρωθεί το χτένισμα, τραβήξτε μικρές τούφες μαλλιών από την αλογοουρά για να πλαισιώσετε γλυκά το πρόσωπο.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook