Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Θέλετε να κόψετε το κάπνισμα και δεν μπορείτε με τίποτα; Σας λείπει η αίσθηση να κρατάτε ένα τσιγάρο; Το πρόβλημα σας επιτέλους βρήκε την λύση του και αυτή είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Πρόκειται για ένα ψεύτικο τσιγάρο με αληθινή όμως γεύση του καπνού, το οποίο δεν βλάπτει ούτε εσάς αλλά ούτε και τους γύρω σας, αφού δεν έχει πίσσα, ούτε καρκινογόνα στοιχεία και δεν ρυπαίνει το περιβάλλον. Είναι ίδιο ακριβώς σε εμφάνιση με το κοινό τσιγάρο και άνετα μπορεί κάποιος να το μπερδέψει. Η τεχνολογία του βασίζεται στην νανοτεχνολογία.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι μια συσκευή στην οποία το φίλτρο του τσιγάρου δεν είναι τίποτα άλλο από ένα αντικαταστάσιμο δοχείο που περιέχει υγρό. Ρουφώντας τον αέρα το δοχείο αυτό δημιουργεί καπνό ίδιο με αυτό ενός κανονικού τσιγάρου, χωρίς όμως να περιέχει όλες αυτές τις βλαβερές ουσίες που περιέχει ένα κοινό τσιγάρο. Δηλαδή όταν ο χρήστης εισπνεύσει, ένας αισθητήρας ανιχνεύει την ροή του αέρα και ενεργοποιεί έναν μικροεπεξεργαστή, ο οποίος με τη σειρά του θέτει σε λειτουργία ένα μπεκ που ψεκάζει μικρά σταγονίδια στον εισπνεόμενο αέρα και εξατμίζει την νικοτίνη. Έτσι παράγεται ένα μείγμα αέρα, που εισπνέει ο χρήστης. Η προσθήκη μάλιστα της προπυλαινικής γλυκόλης στο μείγμα δίνει μια μεγαλύτερη ομοιότητα σε σχέση με τα κανονικά τσιγάρα.

Λειτουργεί με μπαταρίες και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από ένα κανονικό τσιγάρο, αφού δίνει και τη γεύση και τον καπνό, ακόμα και την καύτρα στην άκρη του τσιγάρου. Το κόστος του κυμαίνεται από 24 μέχρι 78 ευρώ, ίσως και λίγο παραπάνω, ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ορισμένα βιντεάκια για το ηλεκτρονικό τσιγάρο:

Κοινοποιήστε στο Facebook