Με πολλά προβλήματα το iPhone 3G

Η ευφορία για το ολοκαίνουργιο iPhone παραμένει αναλλοίωτη, καθώς η συσκευή έχει ήδη ξεπουλήσει στην Ευρώπη. Ωστόσο, στην Αμερική πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για προβλήματα και ελαττώματα στο νέο θαύμα της Apple, αδυναμίες που αφορούν κυρίως τα προγράμματα τρίτων κατασκευαστών, τη λειτουργία Bluetooth και το GPS.

Μια επίσκεψη σε blogs και forum χρηστών που έχουν αγοράσει το iPhone, αρκεί για να δει κανείς αρκετές αναφορές σε σοβαρά προβλήματα του πιο πρόσφατου κομψοτεχνήματος της Apple με το software αλλά και με το hardware.

Όποιος θέλει να εγκαταστήσει στο iPhone 3G software από το Itunes Store, που δεν έχει κατασκευαστεί από την Apple αλλά από τρίτους κατασκευαστές, θα πρέπει να υπολογίζει σε αρκετά “κρεμάσματα”. Σε μερικές περιπτώσεις το πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζεται με μια απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση της “προβληματικής” εφαρμογής. Ωστόσο, μετά σύντομο χρονικό διάστημα, τα προβλήματα επανεμφανίζονται.

Ακόμα, μερικοί κάτοχοι του iPhone 3G διαμαρτύρονται για την αργή αντίδραση της επιφάνειας του iPhone 3G σε εντολές που δίνονται με τα δάκτυλα. Εφαρμογές κρεμάνε πλήρως, το λειτουργικό σύστημα παγώνει ή ο Safari αρνείται τις υπηρεσίες του. Τα προβλήματα αυτά δεν αφορούν μόνο το iPhone 3G αλλά έχουν εμφανιστεί και στον προκάτοχο του.

Όλες αυτές τις δυσλειτουργίες η Apple σκοπεύει να τις αντιμετωπίσει με τα κατάλληλα updates στο firmware ή στο λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου.

Διαφορετικά όμως είναι τα πράγματα όσον αφορά το hardware. Για παράδειγμα, κάποιοι κάτοχοι διαμαρτύρονται για ένα ανεπιθύμητο εφέ ηχούς, όταν το iPhone 3G συνδέεται με ένα βασισμένο σε Bluetooth ηχητικό σύστημα. Προβλήματα υπάρχουν και με τον “on the fly” συγχρονισμό της συσκευής.

Το GPS, από την άλλη, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους νεωτερισμούς της συσκευής. Έτσι, είναι αρκετά αρνητικό να ακούει κανείς από μερικούς κατόχους του iPhone 3G ότι το GPS είτε δε λειτουργεί καθόλου είτε λειτουργεί με προβλήματα. Μεταξύ άλλων, φαίνεται να μην υποστηρίζονται πολλά από τα σύγχρονα audio kits στα αυτοκίνητα.

Η Apple δείχνει να παίρνει πολύ σοβαρά τις όποιες διαμαρτυρίες και εργάζεται ήδη πάνω στην ανάπτυξη ενός update για το software του iPhone με την περιγραφή iPhone 2.0.1.

Ωστόσο, παρά τις κριτικές και τις διαμαρτυρίες, οι πωλήσεις συνεχίζουν το ξέφρενο ρυθμό τους. Η εταιρεία με το “δαγκωμένο μήλο” ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του 2008 εντυπωσιακά αποτελέσματα: 1,07 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος και 7,46 δισεκατομμύρια δολάρια κύκλο εργασιών.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook