Ισραηλινός ηθοποιός στον ρόλο του Σαντάμ

Η οικία του Σαντάμ” είναι ο τίτλος του νέου δημοφιλούς σίριαλ που θα βγει στον αέρα αυτή τη βδομάδα στην βρετανική τηλεόραση. Πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς, παραγωγής του βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου BBC και του αμερικανικού καναλιού HBO, είναι ένας Ισραηλινός, που το 1991 γλύτωσε για λίγο από έναν πύραυλο που εκτόξευσε ο Ιρακινός δικτάτορας εναντίον του Ισραήλ κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου.

“Είμαστε ηθοποιοί, είμαστε καλλιτέχνες. Γιατί θα έπρεπε να μας αντιμετωπίζουν ως Ισραηλινούς, Λιβανέζους ή Αιγύπτιους;” δήλωσε ο ηθοποιός που υποδύεται τον Σαντάμ Χουσεϊν και εξήγησε ότι δεν ανέλαβε τον ρόλο για εκδίκηση. Ο 50χρονος από το Τελ Αβίβ θεωρεί ότι οι εμπειρίες του από τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή του έδωσαν κάποιο προβάδισμα έναντι άλλων ηθοποιών υποψηφίων για το ρόλο.

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Το τηλεοπτικό σίριαλ, τα γυρίσματα του οποίου, έγιναν πέρσυ στην Τυνησία, αφηγείται τη ζωή του ΧουσεΪν από το 1979 όταν ξεκίνησε η περίοδος δικτατορίας του στο Ιράκ, εώς τη σύλληψή του από τις αμερικανικές δυνάμεις σε μια υπόγεια κρυψώνα το 2003. Το έργο εμφανίζει τον Σαντάμ Χουσεϊν ως μακιαβελλιστή που κατέλλαβε την εξουσία, ως πιστό οικογενειάρχη και ως έναν ηγέτη που ήθελε το καλύτερο για την πατρίδα του..