Χωρισμός του διδύμου Ρήγας – Αποστόλου

Το διάσημο σεναριογραφικό δίδυμο Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου, που γνώρισε πάρα πολλές επιτυχίες, από φέτος δεν θα δουλεύουν μαζί, στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι. Ο καθένας τους τραβάει το δικό του δρόμο πλέον και κάνει την δική του τηλεοπτική σειρά. Ο Αλέξανδρος Ρήγας ανανέωσε το συμβόλαιο του με το μεγάλο κανάλι (MEGA), ενώ ο Δημήτρης Αποστόλου υπέγραψε με το κανάλι του Αμαρουσίου (ANT1).

Φήμες λένε πως ο Αλέξανδρος έχει ήδη ξεκινήσει την συγγραφή του νέου σίριαλ, το οποίο πιθανότατα θα ξεκινήσει να προβάλλεται τον Ιανουάριο του 2009. Από την άλλη μεριά ο Δημήτρης ετοιμάζει μια νέα κωμική σειρά με τίτλο «Το σόι μου μέσα», στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Απόστολος Γκλέτσος. Στη σειρά αυτή πιθανότατα να έχουμε μια παρουσία που θα μας ξαφνιάσει. Ο λόγος για την  δυνατή επιστροφή του Γιώργου Μαρίνου, από τον οποίο όμως αναμένεται ακόμα απάντηση.

Κεραυνός έπεσε στα καλλιτεχνικά πηγαδάκια η είδηση για τον χωρισμό των δύο φίλων και βέβαια δεν έλειψαν και τα κουτσομπολιά του τύπου: “Μήπως τσακώθηκαν;”, “Τι έγινε;”. Όλοι αναρωτιούνται αφού οι δύο φίλοι δεν πήγαν φέτος διακοπές μαζί, όπως το συνήθιζαν. Κοντινά τους άτομα αναφέρουν πως και οι δύο είχαν αποφασίσει από κοινού ότι θα ήθελαν να κάνουν διαφορετικά πράγματα.

Η επιτυχία του διδύμου αυτού ξεκίνησε την κοινή τηλεοπτική τους πορεία το 1997, όταν υπέγραψαν την τεράστια τηλεοπτική επιτυχία με τίτλο «Δυο ξένοι», όπου πρωταγωνιστούσαν ο αξέχαστος Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια. Έκτοτε οι μετοχές τους στην τηλεοπτική «χάρτα» εκτοξεύθηκαν στην κορυφή.

Η δεύτερη μεγάλη επιτυχία τους ήρθε το 2000 με τη μαύρη κωμωδία «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», η οποία όμως κόπηκε στα επτά επεισόδια, καθώς, όπως ακουγόταν, υπήρχαν κόντρες ανάμεσα στους συντελεστές.

Έπειτα, και πάντα μαζί, παίρνουν «μεταγραφή» για τον ΑΝΤ1, όπου έγραψαν μαζί το σίριαλ «Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη», και πάλι με τον Νίκο Σεργιανόπουλο στο ρόλο του κεντρικού ήρωα. Τα τελευταία τρία χρόνια ο Αλέξανδρος και ο Δημήτρης μοιράστηκαν μία ακόμη επιτυχία: ο λόγος για το «Κόκκινο δωμάτιο» που έκανε φινάλε πριν από λίγο καιρό.

Εκτός όμως από την τηλεοπτική επιτυχία τους, το δίδυμο αυτό υπογράφει εδώ και περίπου μία δεκαετία κοινές δουλειές και στο θέατρο -είτε πρόκειται για διασκευές είτε για πρωτότυπα έργα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το «Νυφικό κρεβάτι» το 2001, το «Δώρο» το 2002, αλλά και το «Μπαμπά μην ξαναπεθάνεις Παρασκευή», που άρχισε να παίζεται το 2004 και σταμάτησε πρόσφατα. Ως τελευταία, και ελπίζουμε όχι για πάντα, κοινή δουλειά τους σημειώνεται το «Παρακαλώ… ας μείνει μεταξύ μας», με τον Γιώργο Μαρίνο που θα επαναληφθεί και την ερχόμενη σεζόν. Μέσω αυτής της δουλειάς προέκυψε προφανώς και η τηλεοπτική συνεργασία του τελευταίου με τον Δημήτρη Αποστόλου.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε κάποια στιγμή στο μέλλον το δίδυμο αυτό να ενωθεί ξανά για να μας δώσει και πάλι στιγμής άφθονου γέλιου…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.