Invisibility Cloak: Τα κάνει αόρατα!

Έχετε δει τον Harry Potter να γίνεται αόρατος και ζηλέψατε; Μήπως παίζετε πολύ Warcraft III και σας έχει μείνει το Invisibility Cloak ή μήπως έχετε δει τόσες φορές την χιλιοπαιγμένη ταινία (μου διαφεύγει ο τίτλος) με τον επιστήμονα που ανακαλύπτει τρόπο να γίνει αόρατος και μετά κάνει ότι καφρίλα του έρθει στο μυαλό, και θέλετε να κάνετε τα ίδια; Θέλατε ποτέ να γίνετε αόρατος; Αν ναι, τότε σας έχουμε ευχάριστα νέα!

Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια Berkeley, χρηματοδοτούμενοι από τον Αμερικάνικο Στρατό και το Εθνικό Επιστημονικό Ίδρυμα, είναι κοντά στο να δημιουργήσουν υλικά τα οποία θα καθιστούν ανθρώπους και αντικείμενα αόρατα.

Οι άνθρωποι μπορούν να δουν τα αντικείμενα επειδή αυτά διαδίδουν το φως που τα χτυπάει κι έτσι μέρος του φωτός αντανακλάται στο μάτι. Για να κάνουν τα αντικείμενα αόρατα, οι επιστήμονες χρησιμοποιούν κάποια ειδικά επεξεργασμένα υλικά, τα λεγόμενα metamaterials, τα οποία εξωστρακίζουν τα radar και το φως γύρω από το αντικείμενο.  Τα metamaterials είναι σχεδιασμένα ώστε να “καμπυλώνουν” το ορατό φως με τρόπο που τα συνηθισμένα υλικά δεν μπορούν. Το μεγάλο στοίχημα των επιστημόνων είναι να καταφέρουν να δημιουργήσουν τέτοια καμπύλη του φωτός γύρω από τα αντικείμενα ώστε να μην υπάρχουν σκιές και αντανακλάσεις. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Μια τέτοια ανακάλυψη θα έχει πολλές χρήσεις, πρωτίστως στον στρατιωτικό τομέα και σίγουρα θα αλλάξει αρκετά πράγματα…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.