Συνθετική φωτοσύνθεση

Ένας Αμερικανός επιστήμονας του MIT και ένας συνεργάτης του ανακάλυψαν την διαδικασία της φωτοσύνθεσης και δημιούργησαν συνθετικά φύλλα. Με αυτή τους την ανακάλυψη το φως του ήλιου μετατρέπεται σε υδρογόνο και οξυγόνο για καύσιμη ύλη, ή για άλλες μορφές ενέργειας.

Ένα πιθανό μειονέκτημα αυτής της πειραματικής έρευνας είναι το ότι χρησιμοποιούν την πλατίνα σαν καταλύτη και το γεγονός ότι η πλατίνα (λευκόχρυσος) είναι πανάκριβη, ακόμα πιο ακριβή και από το χρυσό, οδηγεί στο συμπέρασμα πως και αυτού του τύπου η ενέργεια θα είναι πανάκριβη. Βέβαια αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την τεχνολογία και εν κατακλείδι για τον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα με το έντυπο του MIT στις 31 Ιουλίου ο Ντάνιελ Nocera του MIT, ο Henry Dreyfus καθηγητής της ενέργειας και ο ανώτερος συντάκτης του εγγράφου που περιγράφουν την εργασία λένε: “Μην απαιτώντας παρά μόνο τα άφθονα, μη τοξικά φυσικά υλικά, αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να ξεκλειδώσει την πιο ισχυρή απ’όλα ελεύθερη πηγή ενέργειας άνθρακα: τον ήλιο. Αυτή είναι η νιρβάνα αυτού που έχουμε μιλήσει για χρόνια. Η ηλιακή δύναμη είναι πάντα περιορισμένη, μακριά από τη λύση. Τώρα μπορούμε σοβαρά να σκεφτούμε σύντομα για την απεριόριστη ηλιακή δύναμη.”

Κοινοποιήστε στο Facebook