Η Wikipedia σε μορφή βιβλίου

Η ιντερνετική εγκυκλοπαίδεια είναι έτοιμη να γράψει την ιστορία της και στις έντυπες εκδόσεις δημιουργώντας ένα βιβλίο γραμμένο από 90.000 συντάκτες.

Το εν λόγω δημιούργημα είναι το προϊόν μιας ασυνήθιστης συμμαχίας. Η ενός τόμου εγκυκλοπαίδεια της Wikipedia θα παράγεται από το Γερμανό εκδότη Bertelsmann αποτελούμενη από τα 25.000 δημοφιλέστερα άρθρα σχετικά με τη γερμανική Wikipedia. Η εγκυκλοπαίδεια θα περιέχει πολύ σύντομα άρθρα, όχι παραπάνω από μερικές παραγράφους το καθένα, και θα περιλαμβάνονται φωτογραφίες και απεικονίσεις.

Η Wikipedia έχει ως στόχο να ξεκινήσει τις πωλήσεις το Σεπτέμβριο και η εγκυκλοπαίδεια θα πωλείται για 19.95 ευρώ (σχεδόν $32). Δείγμα μερικών σελίδων για το γράμμα Κ παρουσιάστηκε στη διάσκεψη και αφορούσαν στα λήμματα για τον Καφέ, την ζωγράφο Φρίντα Κάλο και τον Theodore Kaczynski.

Σύμφωνα με τον Γερμανό εκδότη Bertelsmann υπάρχουν σελίδες που απαριθμούν οποιονδήποτε έχει συμβάλλει προκειμένου να συμπυκνωθούν τα άρθρα που περιέχονται στον τόμο.

Ο εκδότης έλαβε όλα τα μέτρα για να τηρήσει τους όρους της άδειας που καταλαμβάνει το υλικό της Wikipedia εξασφαλίζοντας την μνεία των συγγραφέων και της Wikipedia. Τέλος, για τη χρήση του ονόματος “Wikipedia” ως τίτλο, ο Bertelsmann θα πληρώσει 1 ευρώ ανά αντίγραφο.

Κοινοποιήστε στο Facebook