Χαρακτηριστικά των ζωδίων

Κάθε ζώδιο έχει κάποια στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Άλλοι πιστεύουν σε αυτά και άλλοι όχι, ωστόσο διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο μπορείτε να διαπιστώσετε ότι ο χαρακτήρας σας έχει γνωρίσματα που συνδέονται με το ζώδιο σας. Επίσης μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του ζωδίου του συντρόφου σας ή οποιουδήποτε σας ενδιαφέρει.

Παρακάτω έχουμε συλλέξει ορισμένα χαρακτηριστικά για κάθε ζώδιο και σας τα παρουσιάζουμε.

ΚΡΙΟΣ (21 Μαρτίου- 20 Απριλίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Κριού: Πρωτοποριακό πνεύμα. Επιχειρηματικός, θαρραλέος. Εξαιρετικά ενεργητικός, απεχθάνεται τον περιορισμό, αγαπά την ελευθερία.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Κριού: Ιδιοτελής, τοποθετεί πάντα πρώτον τον εαυτό του. Άκαμπτος, παρορμητικός, εριστικός. Σαρκαστής, ευέξαπτος, ανυπόμονος, τα θέλει όλα τώρα.

Χαρακτήρας: Όσοι δέχονται ισχυρή επίδραση από τον Κριό είναι ενθουσιώδεις, μεγαλόψυχοι, ζωηροί. Αντιλαμβάνονται γρήγορα την ουσία μιας καταστάσεως. Αυτό μπορεί να έχει και την αρνητική του πλευρά, επειδή, βλέποντας ένα πρόβλημα στο σύνολό του, παραβλέπουν συχνά τις λεπτομέρειες. Μπορεί να είναι βιαστικοί και με άλλους τρόπους: προσβάλουν, λόγου χάρη, χωρίς να σκεφθούν. Μπορεί να ανακατεύονται αστόχαστα σε μια συζήτηση, πετώντας μια φράση ανόητη ή επιθετική, δεν είναι καθόλου διπλωμάτες. Μπορεί να είναι ευέξαπτοι και στη χειρότερη περίπτωση είναι φοβερά ιδιοτελείς. Ένας Κριός μπορεί να φροντίζει τόσο πολύ για τον εαυτό του, ώστε να ξεχνά τους φίλους του. Μπορεί να λέει ασύστολα ψέματα για ν’ αποφύγει μια ασήμαντη δυσκολία, αν και είναι γενικά τέτοιος ψεύτης, που οι άλλοι τον καταλαβαίνουν αμέσως. Ωστόσο, δεν είναι δύσκολο να λογικευτεί. Αν του επισημάνουν την ιδιοτέλεια του, θα την αναγνωρίσει πρόθυμα. Ο Κριός είναι ετοιμόλογος και ανήσυχος χαρακτήρας και του είναι δύσκολο να δείξει υπομονή μπροστά σε μια κατάσταση που δεν του αρέσει. Ανέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις μόνο όσο είναι βέβαιος πως δεν θα οδηγήσουν τελικά εκεί που αυτός θέλει. Ίσως αυτή η επιθυμία, να γίνεται το δικό του, είναι που τον εξωθεί σε επικίνδυνες ενέργειες. Η γενναιότητα και η περιφρόνηση του κινδύνου είναι παροιμιώδεις. Η τάση του Κριού να ριψοκινδυνεύει δεν περιορίζεται μόνο σε επικίνδυνες καταστάσεις. Μπορεί να κερδίσει μετάλλιο ανδρείας, αλλά και τη φήμη ότι είναι ο πιο τολμηρός οδηγός αυτοκινήτου στην περιοχή του. Την παρόρμησή του να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα μπορεί να την κατευθύνει σ’ ένα λογικό αποτέλεσμα: όχι με το να σκοτωθεί, αλλά με το να γίνει ένας πολύ έμπειρος οδηγός. Σε λιγότερο επικίνδυνο επίπεδο, μπορεί να κοπεί ή να πάθει εγκαύματα, χωρίς να δώσει σημασία. Έχει πονοκεφάλους πιο συχνά από τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά δεν το φανερώνει.

ΤΑΥΡΟΣ (21 Απριλίου- 20 Μαΐου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Ταύρου:Πρακτικός, αξιόπιστος, υπομονετικός, ήρεμος, ευγενικός. Επιδέξιος στις επιχειρήσεις, με πολύ μεγάλη αντοχή. Σίγουρη εκτίμηση των αξιών, κυρίως των καλλιτεχνικών. Αγαπάει την πολυτέλεια και τα εκλεκτά φαγητά. Επίμονος, σταθερός, αποφασιστικός, καρτερικός, γλυκομίλητος.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Ταύρου: Κατακτητικός, οκνηρός, αδύναμος. Τον διακρίνει ναρκισσισμός, μια οχληρότητα ίσως, συντηρητισμός στις ιδέες, έλλειψη ευστροφίας και πρωτοτυπίας. Άπληστος, ισχυρογνώμων.

Χαρακτήρας: Ακριβώς όπως μια δρυς γίνεται ένα μόνιμο χαρακτηριστικό του τοπίου όπου φανερώνει, έτσι κι ο Ταύρος θέλει να “ανήκει” σ’ ένα μόνιμο περιβάλλον. Γι’ αυτό, παρουσιάζει στον κόσμο μια στέρεη, σταθερή και αξιόπιστη εικόνα της προσωπικότητάς του. Όπως η δρυς είναι ριζωμένη γερά στο έδαφος, έτσι κι ο Ταύρος είναι “ριζωμένος” ακλόνητα στις πεποιθήσεις του, δείχνει φοβερό πείσμα και δεν ανέχεται να του αντιμιλούν. Το αίσθημα της σταθερότητας, της σιγουριάς, του είναι ανάγκη, την επιδιώκει στη σταδιοδρομία του, στο σπίτι του, στον γάμο του, αν και μπορεί ο ίδιος να την υπονομεύσει σ’ ένα αιφνίδιο ξέσπασμα οργής. Είναι “βραδυφλεγής”, αλλά όταν οργιστεί γίνετε έξαλλος και δύσκολα μπορεί κανείς να τον αντιμετωπίσει. Στον γάμο, προπαντός, το έναυσμα της οργής του μπορεί να είναι η ζήλια, που απορρέει από το χειρότερο ελάττωμά του, την τάση για κατοχή. Είναι ικανός ωστόσο να δείξει μεγάλη υπομονή και, αναμφίβολα, διαθέτει πολλή γοητεία, θέρμη και στοργή, μ’ όλο που μπορεί να είναι λίγο οχληρός. Δεν πρέπει να τον πιέζουν και δεν εκθέτει τον εαυτό του σε κινδύνους, έχει πολύ ανεπτυγμένο το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. Οι γύρω του ίσως πότε-πότε αναγκάζονται να τον παροτρύνουν, να τον ξυπνήσουν λίγο από τη νάρκη και τον τελματωμένο συντηρητισμό του. Οι Ταύροι έχουν συχνά μια εξαίρετη κλίση στις επιχειρήσεις, την ικανότητα να κερδίζουν χρήματα και να μην τα σπαταλούν. Είναι γενναιόδωροι στην περιποίηση των φίλων τους, αλλά για να δώσουν στον εαυτό τους την ευκαιρία για μια καλή επίδειξη. Θα ήταν ίσως πιο ευτυχισμένος ο ταύρος αν ζούσε στην εξοχή παρά στην πόλη. Έχει συνήθως την κλίση και βρίσκει ευχαρίστηση στην κηπουρική. Αν αρπάξει κρυολόγημα από την υγρασία του κήπου, το πιθανότερο είναι να τον πειράξει στο λαιμό.

ΔΙΔΥΜΟΙ (21 Μαΐου- 21 Ιουνίου)

  • Θετικές Ιδιότητες των Διδύμων:Ευπροσάρμοστος, εύστροφος, ευφυής, ετοιμόλογος και ορθολογιστής, δραστήριος, αυθόρμητος, ζωηρός, ομιλητικός και ευχάριστος στη συναναστροφή. Κλίση στο γράψιμο και στις ξένες γλώσσες. Πάντα νεανικός και εμφανίσιμος.
  • Αρνητικές Ιδιότητες των Διδύμων: Ευμετάβλητος, ανήσυχος, πονηρός, περίεργος, ασυνεπής και διπρόσωπος. “Ζει με τα νεύρα του”, που δεν μπορεί τις περισσότερες φορές να ελέγξει. Επιπόλαιος, φλύαρος.

Χαρακτήρας: Ο Δίδυμος πιστεύει ότι έχει πάντοτε δίκιο και ποτέ δεν αλλάζει γνώμη, ώσπου να δει την άλλη όψη του ζητήματος, οπότε παίρνει εντελώς διαφορετική στάση και αρνείται μάλιστα ότι είχε υποστηρίξει ποτέ την αντίθετη άποψη. Αυτό εξοργίζει του συνομιλητές του, καθώς μάλιστα είναι προικισμένος με ευφράδεια, και με μια τάση να μαθαίνει λίγα απ’ όλα και να χρησιμοποιεί τις περιορισμένες αυτές γνώσεις του έτσι που να φαίνεται καλά πληροφορημένος. Η ικανότητά του να ξεφεύγει από δύσκολες καταστάσεις είναι απίστευτη. Εδώ ακριβώς βρίσκονται τα κυριότερα ελαττώματά του, στην ασυνέπεια και στην επιπολαιότητά του. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που οι πιο δημοφιλείς ίσως δημοσιογράφοι και ραδιοτηλεπαρουσιαστές είναι Δίδυμοι. Κι αυτό επειδή είναι επίσης προικισμένοι μ’ ένα διαβολεμένο ταλέντο επικοινωνίας. Αν είναι γυναίκες, μπορεί να μιλούν ώρες στο τηλέφωνο. Ο πιο καλλιεργημένος τύπος Διδύμου μπορεί να γράφει αδιάκοπα σε εφημερίδες και περιοδικά, να δίνει διαλέξεις, να εμφανίζεται σε σώου και “κουβεντούλες” στην τηλεόραση, να μιλάει σε συγκεντρώσεις. Στο πάθος του να εντυπωσιάζει, είναι ικανός ακόμα και να πιάσει κουβέντα με κάποιον τυχαία στον δρόμο και να του κάνει κήρυγμα, αισθάνεται την ανάγκη να διαδώσει τις ιδέες του. Ο Δίδυμος είναι πάντα υπ’ ατμόν, και γενικά, ασχολείται πάντα με πολλά πράγματα μαζί. Αυτό είναι μέρος της ιδιοσυγκρασίας του και δεν θα ήταν φρόνιμο να επιχειρήσει κάποιος να τον εμποδίσει. Έχει ανάγκη την ποικιλία και την αλλαγή. Μπορεί πολύ εύκολα να αισθανθεί ανία και η αντίδρασή του είναι να γυρίζει τη ράχη σε ότι του προξενεί πλήξη, για να στραφεί στην επόμενη απασχόληση που θα τύχει μπροστά του. Η έκφραση “ζει με τα νεύρα του” μοιάζει να επινοήθηκε γι’ αυτόν. Γι’ αυτό και πρέπει να προσέχει να μη θέτει σε δοκιμασία τη συναισθηματική και νευρική ευαισθησία του, αλλιώς κινδυνεύει να καταρρεύσει κάτω από μια υπερβολική ένταση. Έχει σύμμαχο ένα γερό σώμα, επειδή οι Δίδυμοι είναι το πιο νεανικό ζώδιο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ (22 Ιουνίου-22 Ιουλίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Καρκίνου:Καλοσύνη, ευαισθησία. Δυνατή φαντασία. Ισχυρό μητρικό ή πατρικό ένστικτο, φροντίδα για τα παιδιά και προστατευτικότητα. Επιφυλακτικότητα, πατριωτισμός. Εγκράτεια, επινοητικότητα, πνεύμα οικονομίας. Πλούσια αισθήματα.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Καρκίνου: Υπερσυναισθηματισμός, υπερευαισθησία. Εύθικτη, ευερέθιστη ιδιοσυγκρασία. Ιδιότροπος, εύκολος σε μεταπτώσεις. Σκληρή όψη που κρύβει αδύνατο χαρακτήρα. Τάση προς τον ναρκισσισμό, μνησικακία. Άστατος, ευμετάβλητος.

Χαρακτήρας: Χωρίς αμφιβολία, ο Καρκίνος δεν είναι ο πιο εύκολος χαρακτήρας, τόσο για να τον κατανοήσει όσο και να τον ανεχθεί κανείς. Ενώ, στην καλύτερη περίπτωση, μπορεί να είναι γεμάτος καλοσύνη, ευπροσήγορος, πρόθυμος να βοηθήσει, στοχαστικός και με κατανόηση, μπορεί επίσης να είναι, και μάλιστα χωρίς φανερό λόγο, δύσθυμος και ιδιότροπος, ευέξαπτος και απότομος με όποιον θα του μιλήσει. Μερικές φορές είναι πρόθυμος ν’ ακούσει με συμπάθεια τα προβλήματα των άλλων και να κάνει ότι μπορεί για να τους βοηθήσει, ενώ άλλοτε του είναι φοβερά δύσκολο ν’ ακούσει με υπομονή οποιοδήποτε ξένο παράπονο, κλεισμένος στα δικά του ζητήματα. Πολύ συχνά ο Καρκίνος φαίνεται σκληρός άνθρωπος και είναι πραγματικά, από πολλές πλευρές. Μπορεί λόγου χάρη να του λείπει κάθε ίχνος μεγαλοψυχίας και να μεμψιμοιρεί αδιάκοπα για μια μικροαδικία που του έγινε. Αν και συχνά αναστατώνει τους φίλους του με άστοχα σχόλια και σκληρά λόγια, ο ίδιος θίγεται φοβερά από μια κριτική που του γίνεται. Κάτω όμως απ’ αυτή τη σκληρή και ίσως αντιπαθή εξωτερική εμφάνιση, κρύβεται ο αδύνατος εσωτερικός εαυτός του. Γεμάτος φόβους ή ψυχικές αναστολές μερικές φορές χρησιμοποιεί τη μάσκα της σκληρότητας σαν προστατευτική ασπίδα, όπως περίπου ο κάβουρας, το σύμβολο του ζωδίου του, χρησιμοποιεί το κέλυφός του. Αυτές είναι οι αντιφάσεις του Καρκίνου, θετικός, καλοκάγαθος, στοργικός από τη μια, δύσκολος, ιδιότροπος, ευέξαπτος και απότομος από την άλλη. Καθόλου λοιπόν παράξενο που παραπαίει και αμφιταλαντεύεται αδιάκοπα ανάμεσα στα δυο αυτά άκρα, όπως το εκκρεμές. Εκείνο που θα κάνει το εκκρεμές να ηρεμήσει είναι περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ευεργετική επίδραση ενός σπιτιού και μιας οικογένειας. Θα δείξει τότε αγάπη για το σπίτι του και αφοσίωση στον γάμο του. Ο Καρκίνος έχει έντονη συναισθηματική φλέβα. Δεν παύει να θυμάται τις “καλές παλιές μέρες” και μπορεί πολύ καλά να ζει στο παρελθόν, με τις αναμνήσεις του.

ΛΕΩΝ (23 Ιουνίου- 23 Αυγούστου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Λέοντα: Μεγαλόψυχος, γενναίος. Δημιουργικός, ενθουσιώδης, καλός οργανωτής. Με πλατιά αντίληψη, εκδηλωτικός και ανοιχτόκαρδος.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Λέοντα. Δογματικός, δεσποτικός, στομφώδης, σνομπ. Μισαλλόδοξος, άκαμπτος στη γνώμη του.

Χαρακτήρας: Τίποτα το δυσκολονόητο ή περίπλοκο δεν υπάρχει στον Λέοντα. Είναι απλούστατα ο βασιλιάς, ο διευθύνων, ο ηγέτης. Είναι βέβαιος ότι αυτός είναι πολύ πιο ικανός να οργανώσει και να κατευθύνει τη ζωή των άλλων από όσο είναι οι ίδιοι. Και, αν εκείνοι τον αποδεχτούν, όλα πηγαίνουν καλά. Το ζώδιο αυτό όμως έχει και τα μειονεκτήματά του, ο Λέων μπορεί να δείχνει τάσεις για επέμβαση στις υποθέσεις των άλλων, να είναι μισαλλόδοξος, αλαζονικός και υπερβολικά δογματικός. Πρέπει επομένως να συνηθίσει να επανεξετάζει τις απόψεις του όσο πιο συχνά μπορεί και να κάνει καλή χρήση της φυσικής, αυθόρμητης και θέρμης γοητείας που αναμφίβολα διαθέτει. Στην καλύτερη περίπτωση, οι Λέοντες είναι στοργικοί, ενθουσιώδεις, πρόσχαροι, αισιόδοξοι, προορισμένοι να δίνουν τη χαρά και στους άλλους. Αυτό είναι ένα πολύτιμο αγαθό, που δεν πρέπει να το υποτιμούν ή να το παραμελούν. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, οι Λέοντες είναι συχνά ευαίσθητοι και πληγώνονται εύκολα στα αισθήματά τους. Δεν το δείχνουν ωστόσο, όταν ένας Λέοντας αδικηθεί, συμπεριφέρεται με μεγαλοψυχία. Αν οργιστεί αληθινά, θα δείξει αποφασιστικά πως αυτός είναι ο “βασιλιάς” και θα αναγκάσει εκείνον που τόλμησε ν’ αγνοήσει την υπεροχή του να υποχωρήσει και ν’ αναγνωρίσει πως είναι κατώτερός του. Όποιο κι αν είναι το κοινωνικό επίπεδο του Λέοντα, δείχνει πάντα μια υπεροχή και ανωτερότητα στο περιβάλλον του, το “βασίλειό” του. Οι Λέοντες διαθέτουν σημαντική κλίση προς τη δραματική τέχνη. Μερικοί μάλιστα δημιουργούν σκηνές, για να προσελκύσουν την προσοχή των άλλων. Η υποκριτική τους όμως μπορεί να πάρει και πιο θετικές μορφές, ντύνονται φανταχτερά, κάνουν εντυπωσιακές πράξεις, οργανώνουν εκδηλώσεις, φροντίζουν γενικά να επωφελούνται από το κάθε τι, αλλά και προσφέρουν ότι καλύτερο μπορούν για τους άλλους. Είναι επίσης φοβερά αντίπαλοι. Οι Λέοντες είναι ικανοί να οργανώσουν και να κατευθύνουν τους άλλους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ (23 Αυγούστου- 22 Σεπτεμβρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες της Παρθένου:Διακριτικότητα, αναλυτικότητα, μεθοδικότητα. Μετριοφροσύνη. Πραότητα. Καλαισθησία, αίσθηση της τάξης.
  • Αρνητικές Ιδιότητες της Παρθένου:Γκρινιάρης, αγχώδης, υπερβολικός στην κριτική, υπερβολικά εκλεκτικός, ιδιότροπος. Υπερβολικά τυπικός. Σχολαστικός.

Χαρακτήρας: Γερός δουλευτής, εξαιρετικά πρακτικό μυαλό και με μεγάλη αγάπη για τη λεπτομέρεια, ο άνθρωπος που ανήκει στο ζώδιο της Παρθένου είναι, στην καλύτερή του περίπτωση, πολύ προσεκτικός και πρόθυμος να βοηθάει τους γύρω του. Αισθάνεται ευτυχισμένος στην αδιάκοπη δράση και διαθέτει μεγάλα αποθέματα ενεργητικότητας. Το κακό μ’ αυτόν είναι ότι δεν μπορεί εύκολα να κάνει διακοπή. Αυτό που ευνοεί αυτός διακοπή και ανάπαυλα είναι για τους άλλους σκληρή δουλειά. Το πάθος του Παρθένου για τις λεπτομέρειες μπορεί να τον κυριαρχεί. Επιζητώντας το τέλειο στο κάθε τι, χάνει εύκολα τη γενική εικόνα ενός ζητήματος. Το βασικό κίνητρο του Παρθένου είναι να εξυπηρετεί και την επιθυμία του αυτή την ικανοποιεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Η ακρίβεια και η τάξη είναι στη φύση του και συνδυάζονται με μια αγνότητα που, όπως μαρτυρά η ονομασία του ζωδίου, είναι παραπλήσια με την παρθενικότητα. Σε μερικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να δημιουργεί έναν ψυχολογικό φραγμό, που είναι δύσκολο να καταρριφθεί και μπορεί να κάνει τους Παρθένους να φαίνονται πολύ αποκομμένοι από το περιβάλλον τους.


ΖΥΓΟΣ
(23 Σεπτεμβρίου- 22 Οκτωβρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Ζυγού:Γοητευτική αρμονία που χαρίζει ευτυχία. Ήρεμος, ατάραχος χαρακτήρας. Ρομαντικός, διπλωμάτης, ιδεαλιστής. Καλλιεργημένο πνεύμα.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Ζυγού: Αναποφάσιστος, μνησίκακος. Επιπόλαιος, άστατος, ερωτόληπτος. Επηρεάζεται εύκολα. Εύπιστος, αμφιταλαντευόμενος ανάμεσα σε δύο άκρα.

Χαρακτήρας: Ο ζυγός έχει ανάγκη, σε όλους τους τομείς της ζωής του, να εξωτερικεύεται. Οι άλλοι πρέπει να δέχονται αυτή την τάση του μεγαλόψυχα και χωρίς περιορισμό. Ένα συνηθισμένο παράπονο του Ζυγού είναι: “δεν ήταν σωστό να μου συμπεριφερθεί έτσι, ύστερα από όλα όσα έκανα γι’ αυτόν”. Το πρόσωπο που εννοεί, βέβαια, ίσως να μη μπορούσε ν’ ανταποκριθεί τόσο τέλεια όσα θα επιθυμούσε ο Ζυγός. Αυτός όμως δεν εννοεί να το παραδεχτεί. Οπωσδήποτε, ένας μόνιμος αισθηματικός δεσμός, όταν ο καθένας από τους δυο παίρνει και δίνει ισότιμα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ευτυχισμένος ένα Ζυγός και να μπορέσει ν’ αναπτύξει κανονικά την προσωπικότητά του. Ο Ζυγός απεχθάνεται τους καυγάδες, είναι προικισμένος με μεγάλη φυσική γοητεία και ξέρει να κερδίζει τη συμπάθεια. Το χαριτωμένο κορίτσι Ζυγός, πάρα πολύ εύκολα καταφέρνει να τυλίξει τον προϊστάμενο της ή τον εργοδότη της στο μικρό της δάκτυλο και να επιτύχει έτσι την έκτακτη αμοιβή που έχει ανάγκη για ν’ αγοράσει το ωραίο φόρεμα που είδε στη βιτρίνα. Αποφεύγοντας τους καυγάδες και τις φασαρίες, ο Ζυγός φανερώνει την τάση του να προσπαθεί να τα έχει καλά με όλους. Υπάρχει βέβαια εδώ και μια αναποφασιστικότητα, το μεγαλύτερα από τα ελαττώματα του Ζυγού. “Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει” είναι η συνηθισμένη στάση του. Και περιμένει, αναβάλλοντας μια απόφαση ή μια όχι πολύ ευχάριστη εργασία όσο μπορεί περισσότερο. Οι Ζυγοί είναι γνωστοί σαν τεμπέληδες, συχνά όμως δεν είναι τόσο μαλθακοί όσο φαίνονται. Συνήθως, έχουν όλο το κουράγιο να προσπαθήσουν ν’ αποκτήσουν εκείνο που θέλουν και φαίνονται ίσως οκνηροί, επειδή τους λείπει η αποφασιστικότητα. Ο Ζυγός μπορεί να παίρνει το ύφος μιας χαριτωμένης νωχέλειας. αν όμως σε μια περίπτωση αυτό μπορεί να είναι απλά ένα διάλειμμα ανάμεσα στις δραστηριότητές του, σε άλλη περίπτωση μπορεί να είναι μια στάση που διαλέγει και κρατάει ενσυνείδητα. Μπορεί ο Ζυγός να είναι αναποφάσιστος, όταν, όμως, αποφασίζει να αποκτήσει κάτι, το αποκτά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ (23 Οκτωβρίου- 22 Νοεμβρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Σκορπιού: Πλούσια αισθήματα. Έντονος συναισθηματισμός. Αίσθηση του σκοπού. Ανεπτυγμένη φαντασία, κρίση, λεπτό και οξύ πνεύμα. Επιμονή.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Σκορπιού: Ζηλιάρης, μνησίκακος, ξεροκέφαλος. Αδιάλλακτος, απρόσιτος, αινιγματικός και καχύποπτος.

Χαρακτήρας: Όλες σχεδόν οι περιγραφές του Σκορπιού τονίζουν την ένταση των παθών που τον δυναστεύουν, ιδιαίτερα στην ερωτική του ζωή. Το ίδιο όμως δυνατά πάθη παρουσιάζει και σε άλλους τομείς της ζωής του, στην πολιτική, στην εργασία, στο παιχνίδι ή στα σπορ. Είναι μια ξεχωριστή, παράξενη δύναμη που διαποτίζει όλη του την προσωπικότητα και του δίνει μια ισχυρή αίσθηση του σκοπού στη ζωή του και την απόφαση να μην αφήνει τίποτα στη μέση. Αισθάνεται την ανάγκη να ζήσει τη ζωή του ολοκληρωμένα, να την χορτάσει, φτάνοντας στην κατάχρηση συνήθως, όχι μόνο στη διασκέδαση, αλλά και στην εργασία. Μπορεί να είναι φοβερά ζηλιάρης, και όχι μόνο στον έρωτα. Αντιπαθεί τον καθένα που βρίσκεται σε μια θέση την οποία πιστεύει πως έπρεπε να κατέχει αυτός και μπορεί να φτάσει ακόμα και στην εκδικητικότητα ή την ωμότητα. Η εξαιρετικά μεγάλη ενεργητικότητά του δίνει στο πάθος του αυτό ένα βάθος που δεν το υποπτεύονται όσοι είναι λιγότερο συναισθηματικοί. Όταν αυτή η δύναμη διοχετεύεται σε θετικά κανάλια, δίνει στον Σκορπιό αντοχή και μαχητικότητα. Παλεύει τότε με τις μεγαλύτερες αντιξοότητες και νικά, αλλά πατώντας “πάνω σε πτώματα” μερικές φορές, για να φτάσει στο σκοπό του. Το γεγονός ότι μερικές φορές στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε ο αετός σαν σύμβολο αυτού του ζωδίου, υπογραμμίζει όχι μόνο αυτές τις βίαιες τάσεις, αυτή την παρόρμηση να επιτεθεί στην ανύποπτη “λεία”, αλλά και την ικανότητά του να υψώνεται πάνω από τις εγκόσμιες πίκρες και να “πετάει” ψηλά και μακριά από τους ανθρώπινους ανταγωνισμούς. Αυτή η πλευρά της προσωπικότητάς του κάνει τον Σκορπιό να μην ανέχεται μια πολύ πεζή ή άχαρη απασχόληση ή κάτι που του είναι πάρα πολύ εύκολο, και να εξεγείρεται, επειδή μπορεί να προσαρμόζεται με μεγάλη άνεση σε κάθε αποφασιστική καμπή της ζωής του, όταν βρεθεί μπροστά σε μια τέτοια στιγμή, παραδέχεται χωρίς δυσκολία πως ένας δρόμος της ζωής τελείωσε γι’ αυτόν και είναι έτοιμος να πάρει αμέσως τον επόμενο. Μπορεί ν’ αναγκάσει τον εαυτό του να εγκαταλείψει ένα δρόμο στη ζωή του για ν’ ακολουθήσει έναν άλλο, να εργασθεί σκληρά και, ξαφνικά, για λόγους ακατανόητους στους άλλους, που βρίσκονται βαθιά μέσα του, μπορεί να καταστρέψει ότι δημιούργησε και να ξαναρχίσει από την αρχή.

ΤΟΞΟΤΗΣ (23 Νοεμβρίου- 21 Δεκεμβρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Τοξότη:Πρόσχαρος, αισιόδοξος. Πολύπλευρος, εύστροφος, ελεύθερο μυαλό, ευπροσάρμοστος, με γερή κρίση και φιλοσοφημένη σκέψη, αγαπάει με πάθος την ελευθερία. Ειλικρινής και έντιμος. Αξιόπιστος και ευσυνείδητος.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Τοξότη: Επιρρεπής σε υπερβολές. Χωρίς τακτ, ανήσυχος, ανέμελος. Παράλογα αισιόδοξος. Καυχησιάρης. Ανεύθυνος. Πεισματάρης και ιδιότροπος.

Χαρακτήρας: Στα νεανικά του χρόνια εντελώς ανέμελος, τρέχει δαιμονισμένα οδηγώντας αυτοκίνητο χωρίς να παίρνει μέτρα ασφάλειας, μεθάει από την ηδονή του ιλίγγου, αλλά τελικά μαθαίνει από τα σφάλματά του πολύ περισσότερο από όσο συμβαίνει με οποιοδήποτε άλλο ζώδιο. Αν και δεν τον εγκαταλείπει ποτέ η χαρά που βρίσκει στην προσωπική του ελευθερία, κατορθώνει να χρησιμοποιήσει τέλεια τις εκπληκτικές διανοητικές του ικανότητες,, σπουδάζοντας και μελετώντας σοβαρά, ίσως φιλοσοφικά ζητήματα. Στα πρώτα του νεανικά χρόνια περιφρονεί όλες τις συμβατικότητες, μπορεί να πάει σ’ ένα δείπνο με πουλόβερ, ενώ όλοι είναι επίσημα ντυμένοι και φαίνεται να ενδιαφέρεται περισσότερο για τα σπορ και την υπαίθρια ζωή, παρά για την πνευματική καλλιέργεια που την έχει πραγματικά ανάγκη. Ιδιαίτερη χαρά βρίσκει στην εξερεύνηση και κατάκτηση τομέων της γνώσης που του είναι άγνωστοι, ένας από τους τομείς του είναι οι ξένες γλώσσες, η αποταμίευση γνώσεων και η αξιοποίησή τους αργότερα. Διαλέγει έναν στόχο που φαίνεται να μην μπορεί να τον φτάσει. Όσο όμως τον πλησιάζει, το βλέμμα του αναζητεί κιόλας άλλον στόχο πιο μακριά και πιο ψηλά, ανυπομονώντας ν’ αρχίσει ένα νέο πρόγραμμα πριν ολοκληρώσει το προηγούμενο. Ο Τοξότης αισθάνεται πάντα την ανάγκη να σκέφτεται ελεύθερα. Δεν μπορεί να αναχθεί το παραμικρό αίσθημα περιορισμού, “κλεισούρας”, τόσο από σωματική άποψη (το μικρό δωμάτιο, λόγου χάρη, με το μοναδικό παράθυρο που βλέπει σ’ έναν τυφλό τοίχο απ’ έξω), όσο και από αισθηματική άποψη (έναν γάμο, που αισθάνεται να τον κρατάει δεμένο). Το σύμβολο του ζωδίου, με τον Τοξότη που σημαδεύει με το βέλος τον στόχο του και έχει σώμα αλόγου, είναι χαρακτηριστικό. Συχνά αφοσιώνεται στην ιππασία ή σε άλλα σπορ, που έχουν σχέση με κίνηση στην ύπαιθρο. Η τάση για εξερεύνηση του αγνώστου μπορεί να στρέφεται στον κόσμο της φύσης ή του πνεύματος. Αληθεύει γι’ αυτόν η ρήση “καλύτερα να ταξιδεύεις ελπίζοντας, παρά να φτάνεις”. Στη ζωή του υπάρχει πάντα μια αναμέτρησή του με κάποια πρόκληση. Ο Τοξότης είναι πολύπλευρος και, όπως και ο Δίδυμος, έχει ανάγκη ν’ ασχολείται με περισσότερα από ένα πράγματα κάθε φορά. Δεν είναι ασυνήθιστο να εργάζεται σε δυο ταυτόχρονα εργασίες. Όπως έχει ανάγκη από εντατική πνευματική επίδοση, έτσι επίσης έχει ανάγκη από πολλή σωματική άσκηση. Αν αισθανθεί κούραση, σημαίνει γι’ αυτόν πως η απασχόλησή του είναι ανιαρή και πρέπει να την αλλάξει.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ (22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Αιγόκερου: Αξιόπιστος, αποφασιστικός, φιλόδοξος. Προσεκτικός, συνετός. Έχει την αίσθηση του χιούμορ και της πειθαρχίας. Υπομονετικός. Οικονόμος.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Αιγόκερου: Άκαμπτος στις αντιλήψεις του, απαιτητικός. Απαισιόδοξος, κομφορμιστής. Φιλάργυρος.

Χαρακτήρας: Γενικά, οι Αιγόκεροι είναι φιλόδοξοι, αποβλέποντας διαρκώς σε μια προαγωγή ή μια αύξηση του μισθού τους. Δεν είναι αναγκασμένοι να προσπαθούν να φτάσουν στο επίπεδο των άλλων δίπλα τους επειδή ή βρίσκονται ήδη σ αυτό το επίπεδο ή προηγούνται. Είναι εξαίρετοι επιχειρηματίες και ο θετικός Αιγόκερος έχει σίγουρη την επιτυχία σ αυτόν τον τομέα αν αποφασίσει να επιδοθεί. Η γυναίκα Αιγόκερος, ως σύζυγος, προσφέρει τη συμβουλή της προωθώντας τον σύζυγό της (και τον εαυτό της) στην κοινωνική κλίμακα. Αυτά για τον ορεινό τράγο. Ο κατοικίδιος, δεμένος στην πεδιάδα, είναι αληθινά αξιολύπητος. Έχει κι αυτός φιλοδοξίες. Όσο όμως κι αν προσπαθήσει, και προσπαθεί πραγματικά, το βάρος του ανταγωνισμού είναι πάνω από τις δυνατότητές του. Αν είναι συνετός, θα βρει τον δικό του ήσυχο και ασφαλισμένο τρόπο ζωής σε μια απλή δουλειά που μπορεί να την κάνει ήσυχα, όπως και όποτε νομίζει. Ένα από τα πιο ευχάριστα χαρακτηριστικά των Αιγόκερων είναι η αίσθηση του χιούμορ που τους διακρίνει. Οι αιγόκεροι είναι βασικά λιγόλογοι. Με μια-δυο απλές και κάπως ξερές κουβέντες σκορπούν το μειδίαμα. Συχνά, το χαμόγελό τους είναι ανάποδο, οι άκρες των χειλιών τους γυρίζουν όχι προς τα πάνω, αλλά προς τα κάτω και μερικές φορές το χαμόγελο αυτό συνοδεύεται από ένα βαθύ επιφώνημα αποδοκιμασίας. Είναι άνθρωποι αξιόπιστοι, υπομονετικοί, επιφυλακτικοί, φυλάγονται ίσως από κάποιο ελάττωμα, και αντέχουν πολύ στην ταλαιπωρία αν χρειαστεί. Είναι συνήθως κομφορμιστές, συμβιβασμένοι με τα πράγματα και τους είναι πολύ δύσκολο να συμμεριστούν την ερωτική ελευθερία και τολμηρότητα των συγχρόνων τους νέων. Γενικά, ο Αιγόκερος είναι σχεδόν απόλυτα ευχαριστημένος με τον εαυτό του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ (20 Ιανουαρίου- 19 Φεβρουαρίου)

  • Θετικές Ιδιότητες του Υδροχόου: Ανθρωπιστής, ανεξάρτητος. Φιλικών διαθέσεων, πρόθυμος. Προοδευτική αντίληψη, πρωτότυπος, εφευρετικός, ερευνητικός. Μεταρρυθμιστικό πνεύμα. Πιστός, αφοσιωμένος. Ιδεαλιστής.
  • Αρνητικές Ιδιότητες του Υδροχόου: Άστατος, εκκεντρικός. Πνεύμα στασιαστικό και αντιλογίας. Αδιάκριτος. Άκαμπτος στις απόψεις του. Ροπή προς τη διαστροφή, ακραίος αντικομφορμιστής. Έχει ανησυχίες και φόβους.

Χαρακτήρας: Γεμάτος καλοσύνη και φιλική διάθεση, πολύ ονειροπόλος και συχνά άστατος. Με πρώτη ματιά εμπνέει τη συμπάθεια και είναι πραγματικά συμπαθητικός τύπος. Είναι όμως πολύ αισθητή η τάση του να μένει σε απόσταση, ενώ είναι πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους σε μια κάποια στιγμή, παραμένει προσωπικά αμέτοχος, αδιάφορος. Είναι συχνά δύσκολη η ψυχική επαφή μαζί του. Η προσωπική ανεξαρτησία έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν και είναι ικανός για μεγάλες θυσίες, ακόμα κι ως το σημείο ν’ απαρνείται τις στενές προσωπικές του σχέσεις. Αλλά άτομα, πιο προσαρμοσμένα στις συμβατικότητες, βρίσκονται σε αμηχανία μαζί του εξαιτίας αυτού του χαρακτήρα του, η τάση του ν’ αφοσιώνεται σε κοινές “υποθέσεις” και “σκοπούς”, αντιπολεμικές διαμαρτυρίες ίσως η αφοσίωση σ’ έναν ορισμένο φιλανθρωπικό σκοπό, τον κάνει μερικές φορές ακόμα και αντιπαθητικό. Αυτή η στάση των άλλων όμως δεν τον ενοχλεί, ανασηκώνει τους ώμους αδιάφορα, συνηθισμένος να μένει μόνος. Παρουσιάζει πάντοτε μια τάση προς την πρωτοτυπία, που μπορεί να επεκτείνεται από την αναζήτηση πρωτότυπων τρόπων για να δείξει το καλλιτεχνικό του ταλέντο ή τις επιστημονικές του ικανότητες, ως ένα πάθος να πρωτοτυπεί με κάθε θυσία, που μπορεί να τον οδηγήσει σε εκκεντρικότητα, ψευτοκαλλιτεχνική επίδειξη ή ακρότητες αντικομφορμισμού και ανεδαφικότητα. Αν και είναι θερμός υποστηρικτής των μεταρρυθμίσεων, της αλλαγής και της προαγωγής της ανθρώπινης ζωής, μπορεί επίσης να είναι εύκαμπτος, με σύγχρονες γενικά αντιλήψεις, αλλά προσκολλημένος με πείσμα στις προσωπικές του απόψεις. Δεν πείθεται εύκολα ότι έχει άδικο. Μερικοί βρίσκουν αυτό το κράμα καλοσύνης και ισχυρογνωμοσύνης ανυπόφορα. Έτσι, ο Υδροχόος παρουσιάζει μια ψυχρή προσωπική ακτινοβολία που έχει κάτι το γοητευτικά και δυναμικά, αλλά που δεν εμπνέει καμιά θέρμη και συμπάθεια.

ΙΧΘΕΙΣ (20 Φεβρουαρίου- 20 Μαρτίου)

  • Θετικές Ιδιότητες των Ιχθύων: Ταπεινός, συμπονετικός, γεμάτος συμπάθεια. Συναισθηματικός. Απόκοσμος, ευαίσθητος. Ευπροσάρμοστος. Καλόκαρδος. Οραματιστής.
  • Αρνητικές Ιδιότητες των Ιχθύων: Αφηρημένος, αδιάφορος, καχύποπτος. Ανίκανος ν’ αντιμετωπίσει τις πρακτικές πλευρές της ζωής του. Ανίσχυρη θέληση, αναποφασιστικότητα.

Χαρακτήρας: Από όλα τα ζώδια, ο Ιχθύες είναι το πιο δεκτικό σε εξωτερικές επιδράσεις. Το άτομο Ιχθύς είναι πραγματικά πολύ ευαίσθητο, φοβερά απόκοσμο και ανίκανο για πρακτικές δραστηριότητες και προσπαθεί πάντα να ξεφύγει από την πραγματικότητα. Άλλες περιοχές του ωροσκοπίου θα δείξουν ως πιο βαθμό είναι ικανό ν’ αντισταθεί σ’ αυτές τις “εξορισμού” αρνητικές τάσεις. Από τη θετική πλευρά, ο Ιχθύς εκδηλώνει μεγάλη συμπόνια και ικανότητα στο ν’ ανακουφίζει εκείνους που υποφέρουν, είτε με πρακτικό τρόπο, υπηρετώντας του λόγου χάρη ως νοσοκόμος, είτε με το να προσεύχεται ή να σκέφτεται γι’ αυτούς. Δεν αντέχει όμως πολύ την πραγματικότητα. Αν είναι δυνατό μυαλό, “δραπετεύει” απ’ αυτήν ¨θετικά”, με την επίδοσή του στην τέχνη, καλλιεργώντας, σε επαγγελματικά ίσως επίπεδο, μια φυσική του κλίση στην ποίηση, το θέατρο, τον χορό. Αν είναι αδύνατο μυαλό, μπορεί να δραπετεύσει με τα ναρκωτικά, που θα κάνουν ακόμα μεγαλύτερη τη φυσική του αδυναμία χαρακτήρα και αναποφασιστικότητα. Του είναι τότε πολύ πιο δύσκολο ν’ αντισταθεί στην επιρροή των ναρκωτικών και γι’ αυτό πρέπει να μην κάνει ποτέ αρχή σ’ αυτά. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε “υδάτινες” μεταφορικές έννοιες και εικόνες μιλώντας για τους Ιχθύς, επειδή τα χαρακτηριστικά τους έχουν συχνά σχέση με τη θάλασσα, με τους άγνωστους βυθούς, με τις τρικυμίες και με τα ισχυρά και ευμετάβλητα θαλάσσια ρεύματα. Ο χείμαρρος αισθημάτων των Ιχθύων είναι τόσο βαθύς και βίαιος, ώστε και οι ίδιοι βασανίζονται απ’ αυτόν ή παθαίνουν σύγχυση. Όσο περισσότερο μπορέσει ο Ιχθύς να τους δώσει δημιουργική κατεύθυνση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να συμφιλιωθεί ψυχολογικά μαζί τους. Μερικοί από τους πιο εμπνευσμένους καλλιτέχνες τους κόσμου είχαν αυτό το ζώδιο σε χτυπητή θέση στο ωροσκόπιό τους και κατόρθωσαν να αξιοποιήσουν τα αισθήματά τους με την τέχνη τους. Η σύγχυση κι η έλλειψη σκοπού μπορεί να κάνουν ένα τέτοιο άτομο να κλειστεί στον εαυτό του, και τότε χάνονται όλα. Δεν είναι εύκολα για τον Ιχθύ ο κομφορμισμός, η συμφιλίωση με τις συμβατικότητες, του είναι αδύνατον να δεχτεί την πειθαρχία και το ομοιόμορφο καθημερινό πρόγραμμα, να υποτάξει τη ζωή του σ’ ένα ορισμένο τρόπο, μια ορισμένη τάξη. Η φυσική του καλοσύνη, η συμπάθεια που εμπνέει, η προσωπική του γοητεία και η βαθιά ηπιότητα του χαρακτήρα του, συγκινούν τους φίλους του και, χάρη στους ευχάριστους τρόπους του, συγχωρούν την ακαταστασία που επικρατεί στο σπίτι και στη ζωή του.

Πηγή: 2search.gr