Αερόσακοι για ηλικιωμένους

Ποιος δεν γνωρίζει την παροιμία που λέει ο γέρος ή από πέσιμο ή από … θα πάει! Γι’αυτό το λόγο οι Ιάπωνες κατασκευαστές αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια πατέντα που θα σώσει ζωές, ο λόγος για τον αερόσακο για ηλικιωμένους. Ο συγκεκριμένος αερόσακος που στηρίζεται στην λογική του γνωστού αερόσακου του αυτοκινήτου, μπορεί να ανοίξει σε 0,1 δευτερόλεπτο προστατεύοντας τον οποιονδήποτε το φοράει από το να χτυπήσει πέφτοντας.

Ο μηχανισμός του αποτελείται από αισθητήρες οι οποίοι ενεργοποιούν τον αερόσακο όταν αισθανθούν ότι πλησιάζει απότομα το έδαφος. Η ενεργοποίηση του γίνεται μέσω ηλεκτρικού σήματος και μόλις το σήμα αυτό δοθεί, δεκαπέντε λίτρα πεπιεσμένου αέρα απελευθερώνονται στο εσωτερικό του αερόσακου. Παρόλ’αυτά οι ειδικοί δηλώνουν πως υπάρχει μια παράμετρος που πρέπει να ρυθμίσουν ακόμα και η οποία έχει να κάνει με το ότι ο αερόσακος ανοίγει μόνο αν κανείς πέσει προς τα πίσω.

Ο αερόσακος αυτός είναι έτσι σχεδιασμένος, ώστε να προστατεύει το κεφάλι και τα ισχία, ενώ φοριέται πάνω από τα ρούχα. Λόγω τώρα της σχεδίασης της για την προστασία των συγκεκριμένων σημείων του σώματος, θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι κατασκευασμένο κυρίως για τους ηλικιωμένους, και όχι μόνο, οι οποίοι κινδυνεύουν περισσότερο από ένα σοβαρό τραυματισμό λόγω πτώσης. Παρόλ’αυτα βέβαια το προϊόν αυτό είναι κατάλληλο και για άτομα που πάσχουν από επιληψία και επομένως κινδυνεύουν από τα πεσίματα πάρα πολύ και ίσως να αποβούν και μοιραία για την ζωή τους.

Το συγκεκριμένο προϊόν αποτελείται από 2 αερόσακους καθένας εκ των οποίων ζυγίζει περίπου ένα κιλό και το κόστος του αν και έιναι λίγο τσουχτερό, νομίζω πως αξίζει τον κόπο, ειδικά για τα άτομα που το έχουν απόλυτα ανάγκη. Στην Ελληνική αγορά η τιμή του κυμαίνεται γύρω στα 1.100 ευρώ.

Κοινοποιήστε στο Facebook