Η καλή διάθεση προλαμβάνει τον καρκίνο

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από Ισραηλινούς επιστήμονες, με επικεφαλή της ερευνητικής ομάδας τον καθηγητή του Πανεπιστήμιο Μπεν-Γκουριόν, Δρ Ρόντ Πελέντ, οι γυναίκες που είναι ευτυχισμένες και ζουν ξέγνοιαστα, αντιμετωπίζοντας τα πάντα με αισιοδοξία, είναι λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν καρκίνο από εκείνες που ζουν μέσα στο στρες και την στενοχώρια.

Στην έρευνα συμμετείχαν 255 γυναίκες με καρκίνο του μαστού και 367 υγιείς. Τα αποτελέσματα τις έρευνας έδειξαν πως οι περισσότερες από τις γυναίκες που είχαν προσβληθεί από τη νόσο, είχαν άστατη συναισθηματική κατάσταση και είχαν περάσει πολλά. Επομένως βγαίνει το συμπέρασμα πως οι γυναίκες που ζουν ομαλά και δεν έχουν άσχημες συναισθηματικές φορτίσεις, όπως ένα διαζύγιο, ή ένα θάνατο κλπ, έχουν 25% πιθανότητα να εκδηλώσουν κάποια μορφή καρκίνου, σε αντίθεση με αυτές που έχουν περάσει δύσκολες καταστάσεις και έχουν 65% πιθανότητα να προσβληθούν από τη νόσο.

Γι’αυτό ζείτε όσο το δυνατόν πιο ξέγνοιστα και μην σκάτε για τις μικρές δυσκολίες της ζωής. Η αιξιοδοξία και η καλή διάθεση αυξάνει την διάρκεια και βέβαια την ποιότητα της ζωής μας.

Κοινοποιήστε στο Facebook