Ένα μπαλάκι του ping pong της έσωσε τη ζωή

Όσο παράξενο και απίστευτο κι αν σας ακούγεται ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ κατάφερε να σώσει τη ζωή της μικρής Μακένζι, η οποία γεννήθηκε με ατρησία χοληφόρων πόρων, μία ασθένεια πολύ σπάνια που  καταστρέφει τους χοληφόρους πόρους και στη συνέχεια προκαλεί κύρωση του ήπατος. Όταν διαγνώστηκε αυτό το πρόβλημα στην μικρή, οι γιατροί αποφάσισαν να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος. Η μεταμόσχευση έγινε όταν το κοριτσάκι ήταν μόλις 2 χρονών και λόγω του ότι το νέο συκώτι που τοποθετήθηκε στον οργανισμό της ήταν μεγάλο, για να μην υπάρχει φόβος να καταστραφούν παραπλήσιες αρτηρίες, ο δρ. Άλμπερτ Σαν χρησιμοποίησε ένα μπαλάκι του πινγκ πονγκ για να την κρατήσει στη ζωή. Το μπαλάκι αυτό θα πρέπει να μείνει εκεί για πάντα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γιατρού αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτό το βήμα, να τοποθετήσει δηλαδή το μπαλάκι δίπλα στο συκώτι της μικρής, μιας και η μέθοδος αυτή έχει ήδη χρησιμοποιηθεί και σε άλλες επεμβάσεις, επομένως το εμπιστευόταν σαν νέα μέθοδο ιατρικής. “Σκεφτόμουν πώς να προστατεύσω την Μακένζι και το μόσχευμα και το μυαλό μου πήγε στα μπαλάκια του πινγκ πονγκ. Εκείνο το απόγευμα είπα στη γυναίκα μου να πάει στο σουπερμάρκετ και να αγοράσει ένα πακέτο. Την επόμενη, όταν έγινε η εγχείριση, σκέφτηκα και την λύση του σφουγγαριού, αλλά ήταν αδύνατο να δουλέψει. Έτσι χρησιμοποίησα μόνο το μπαλάκι”, λέει ο δρ. Σαν.

Τέλος, οι γονείς της μικρής δηλώνουν πως η μικρή μετά την επέμβαση χαίρει άκρας υγείας και χαίρεται την ζωή όπως κάθε άλλο παιδί της ηλικίας της. Επομένως, το εγχείρημα του γιατρού από το Σύδνεϊ της Αυστραλίας  ήταν άκρως επιτυχημένο.

Κοινοποιήστε στο Facebook