Έρχονται Plugins για τον Google Chrome

Ένας από τους σημαντικότερους τομείς που υπερέχει το Firefox απέναντι στο νεοφερμένο Google Chrome είναι η δυνατότητα προσθήκης νέων χαρακτηριστικών (add-ons) και παραμετροποίησης σχετικά με την εμφάνιση του browser ή με την βελτίωση των επιδόσεων και δυνατοτήτων του, γεγονός που αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας του Mozilla Firefox. Οι άνθρωποι της Google βέβαια δεν είναι αφελείς και δεν θα άφηναν το Chrome γυμνό απέναντι στον ανταγωνισμό.

Στο Web 2.0 Expo της Νέας Υόρκης ο Ojan Vafai, μηχανικός της Google και συνιδρυτής του Google Page Creator, δήλωσε πως διάφορα add-ons και user scripts θα μπορούν σύντομα να προστεθούν στον νέο browser αφού όμως πρώτα διασφαλιστεί η σταθερότητα του Chrome. Προφανώς η Google έχει στο μυαλό της περιπτώσεις όπου το Firefox, φορτωμένο με πολλά και κακογραμμένα ή ασύμβατα μεταξύ τους add-ons, πραγματικά γονατίζει όσο αφορά τις επιδόσεις του ή ακόμη και crashαρει… Κάτι που δεν θα ήθελαν οι τεχνικοί να δουν και στον δικό τους browser, το Google Chrome.

Απ’ότι φαίνεται πάντως, η μέρα που το Chrome θα αποκτήσει τα δικά του plugins δεν θα αργήσει, αφού έχει δημιουργηθεί ήδη το blog Chrome Plugins το οποίο προς το παρόν δημοσιεύει νέα για τον browser, ενώ διαθέτει επίσης κοινότητα με φόρουμ συζητήσεων και σύντομα αναμένεται να φιλοξενήσει add-ons, themes κλπ. Μέχρι τότε μπορείτε να κατεβάσετε το ChromiFox, ένα αξιόλογο theme για τον Firefox που αλλάζει την εμφάνιση του κάνοντας το ίδιο με το Google Chrome.

Κοινοποιήστε στο Facebook