Αττικό πράσινο

Η Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς δημιούργησε μια ιστοσελίδα που αποσκοπεί στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για ζητήματα ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου στην περιοχή του λεκανοπεδίου και η οποία ονομάζεται “Αττικό Πράσινο“. Η ιστοσελίδα αυτή σε πρώτη φάση έχει καταγράψει τους χώρους της Αττικής που μπορεί κανείς να επισκεφτεί προκειμένου να κάνει τον περίπατο του, να αθληθεί, να δει τον πολιτισμό ή απλά να διασκεδάσει.

Εκτός από τις χρήσιμες πληροφορίες για τον κάθε χώρο η καταγραφή αυτή περιλαμβάνει και φωτογραφίες ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις πάρκων υπερτοπικής σημασίας (Πεδίον του Άρεως, Εθνικός Κήπος, Αττικό Άλσος κ.α.) υπάρχει η δυνατότητα εικονικής περιήγησης. Επίσης, εκτός από την καταγραφή των ήδη υπαρχόντων χώρων πρασίνου έχει ως σκοπό και την καταγραφή νέων χώρων, οι οποίοι θα μπορούσαν να γίνουν πάρκα ή γενικότερα πυρήνες αστικού πρασίνου. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει χώρους οι οποίοι είναι υπό διεκδίκηση από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ή από κινήσεις πολιτών. Το κράτος όμως δυστυχώς για διάφορους λόγους δεν αποδίδει.

Η ιστοσελίδα αυτή περιέχει και φόρουμ το οποίο έχει φτιαχτεί για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να δώσει πληροφορίες και να σχολιάσει διάφορους χώρους πρασίνου που μπορεί ακόμα και να διεκδικούνται. Η συμμετοχή του κόσμου και η άποψή του για τους συγκεκριμένους χώρους βοηθά την ιστοσελίδα να είναι ενημερωμένη για όλα τα ζητήματα που σας απασχολούν. Και όπως λένε οι δημιουργοί της ιστοσελίδας: “Στόχος είναι ο διαρκής εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με πληροφορίες αλλά κυρίως με το διάλογο μεταξύ πολιτών και υπεύθυνων φορέων για το αστικό πράσινο που έχουμε ανάγκη. Η συμμετοχή σας δεν είναι μόνο επιθυμητή. Είναι αναγκαία.”

Διατηρήστε λοιπόν την Αττική όσο πιο πράσινη μπορείτε. Βοηθήστε την Υπερνομαρχία να κάνει καλύτερα το έργο της βοηθώντας την με τα σχόλια σας και τις απόψεις σας. Όλοι ενωμένοι για έναν πιο όμορφο και “Πράσινο” κόσμο!

Κοινοποιήστε στο Facebook