Γήρανση του δέρματος προκαλεί η καθημερινή χρήση υπολογιστή

Η πολύωρη και καθημερινή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση του δέρματος, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου La Sapienza, της Ρώμης.

Ο καθηγητής Τζούλιο Μπαζόκου, πλαστικός χειρούργος και λέκτορας στο πανεπιστήμιο La Sapienza, υποστηρίζει ότι «ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, όταν χρησιμοποιείται κάθε μέρα και για πολλές ώρες, οδηγεί σε γήρανση του προσώπου. Προκαλεί σακούλες κάτω από τα μάτια, θαμπάδα της επιδερμίδας, ενώ κάνει πιο ορατά τα σημάδια γήρανσης». Συνεχίζοντας, επισημαίνει πως «τα σημάδια στο πρόσωπο μίας γυναίκας, δεν οφείλονται μόνο στο άγχος της δουλειάς της, στον απαιτητικό προϊστάμενο και στο βάρος των υποχρεώσεών της. Στην εμφάνισή τους συμβάλλει και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, αφού προκαλεί μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, βαθύτερες ρυτίδες γύρω από την περιοχή των ματιών, αφυδατωμένη επιδερμίδα και κιτρινωπή απόχρωση στο δέρμα».

Τα παραπάνω αποδεικνύονται από το δείγμα των 300 γυναικών, ηλικίας 30 έως 40 ετών, που χρησιμοποιήθηκε για τη διεξαγωγή της έρευνας. Οι δύο στις τρεις περνούσαν καθημερινά πέντε έως οκτώ ώρες μπροστά στον υπολογιστή, με αποτέλεσμα όλες να παρουσιάζουν τα ίδια προβλήματα: έντονους μαύρους κύκλους, θαμπάδα της επιδερμίδας, βαθιές ρυτίδες στην περιοχή των ματιών και κιτρινωπή απόχρωση του δέρματος.

Ο κύριος Μπαζόκου υποστηρίζει ότι «όταν συγκεντρωνόμαστε, συνοφρυωνόμαστε και χωρίς να το θέλουμε, πιέζουμε τις πτυχές ανάμεσα στα μάτια και στο μέτωπο. Αυτό, σε συνδυασμό με την πολύωρη παραμονή μας σε κλειστό χώρο με κλιματισμό ή με θέρμανση, συμβάλλει στην αφυδάτωση της επιδερμίδας».

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook