Με το κινητό “κολλημένο” στο αυτί οι Έλληνες

Όλα τα ρεκόρ χρήσης της κινητής τηλεφωνίας έχουν καταρρίψει οι Έλληνες, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας της εταιρείας Focus Bari. Σύμφωνα με αυτά, δύο στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν αποκλειστικά το κινητό καταργώντας τη σταθερή τηλεφωνία, περισσότεροι από 17 εκατ. διαθέτουν συνδέσεις, ενώ δύο στα δέκα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο!

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, τα Ελληνόπουλα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν το κινητό από τα επτά τους χρόνια, με αποτέλεσμα το 21% των ανηλίκων 7-12 ετών να διαθέτει κινητό τηλέφωνο. Η διείσδυση κινητών τηλεφώνων στις ηλικίες 18-70 ετών αγγίζει το 91%, στα παιδιά 7-12 το 21%, ενώ στην κατηγορία 10-12 φτάνει στο 32%. Η διείσδυση είναι σαφώς μεγαλύτερη στις νεαρότερες ηλικίες 18-24 ετών που φτάνει το 99% και στις ηλικίες 25-34 ετών στο 98%.

Σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας Focus Bari, το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης σε σχέση με τον πληθυσμό έχει φτάσει στο 91%, ενώ το 18% των Ελλήνων έχει μόνο κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας, έχοντας καταργήσει τη σταθερή τηλεφωνία. Πολλοί Έλληνες, επίσης, διαθέτουν δύο και τρεις αριθμούς τηλεφώνων. Το 51%των Ελλήνων χρησιμοποιεί κάποιο πακέτο καρτοκινητής σύνδεσης, το 44% έχει πρόγραμμα συμβολαίου, ενώ υπάρχει και ένα 6% που έχει και τα δύο.

Σχετικά με το ποσό που ξοδεύουν οι Έλληνες για το κινητό τους τηλέφωνο κινείται μηνιαίως σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ. Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της Cosmote, δαπανούν 24,2 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, οι συνδρομητές της Vodafone 22 ευρώ το μήνα και οι συνδρομητές της Wind 20 ευρώ το μήνα.

[via]

Κοινοποιήστε στο Facebook