The Spirit, από τον δημιουργό των Sin City & 300

Μετά το Sin City και το 300, ο Frank Miller επανέρχεται στον ρόλο του σκηνοθέτη και σεναριογράφου με την ταινία The Spirit που είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικ του Will Eisner. Αν στην μοναδική σκηνοθετική ματιά του Frank Miller προσθέσουμε και το άκρως εντυπωσιακό cast με τους Gabriel Macht, Samuel Jackson, τις σούπερ σέξι Scarlett Johansson, Eva Mendes, Paz Vega, Sarah Paulson και πολλούς ακόμη, τότε μιλάμε για μια ταινία που σίγουρα θα αφήσει το στίγμα της όταν κυκλοφορήσει, τα Χριστούγεννα του 2008. Μπορείτε βέβαια να πάρετε μια μικρή γεύση από το trailer και την επίσημη ιστοσελίδα του The Spirit.

Η υπόθεση της ταινίας αφορά έναν πρώην rookie αστυνομικό που επιστρέφει μυστηριωδώς από τους νεκρούς ως ο “SPIRIT” (Gabriel Macht) για να πολεμήσει το έγκλημα μέσα από τι σκιές της Central City. Ο μεγάλος του εχθρός, ο OCTOPUS (Samuel L. Jackson) έχει μια διαφορετική αποστολή: Σχεδιάζει να καταστρέψει την αγαπημένη πόλη του Spirit στην προσπάθεια να αποκτήσει την δική του εκδοχή αθανασίας. Ο Spirit εντοπίζει και κυνηγάει τον δολοφόνο του μέσα σε ένα σκοτεινό και ατμοσφαιρικό σκηνικό… Ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει πολλές όμορφες γυναίκες στο δρόμο του, οι οποίες θέλουν να αποπλανήσουν, αγαπήσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν τον σταυροφόρο της ιστορίας μας.

Σε κάθε του κίνηση τον περιτριγυρίζουν η ELLEN DOLAN (Sarah Paulson), το έξυπνο κορίτσι της διπλανής πόρτας.. η SILKEN FLOSS (Scarlett Johansson), μια ψυχρή σκύλα γραμματέας.. η PLASTER OF PARIS (Paz Vega), μια φονική Γαλλίδα χορεύτρια στριπτιτζάδικου.. η LORELEI (Jaime King), μια μυστηριώδης φιγούρα.. και η MORGENSTERN (Stana Katic), μια νεαρή σέξι αστυνομικός. Φυσικά υπάρχει και η SAND SAREF (Eva Mendes), η κλέφτρα κοσμημάτων με τις επικίνδυνες καμπύλες. Αυτή είναι και η μεγάλη του αγάπη που άλλαξε στρατόπεδο και έγινε “κακό κορίτσι”. Θα την σώσει εκείνος ή θα τον σκοτώσει εκείνη; Θα το μάθουμε τα Χριστούγεννα!