Το επόμενο MS Office θα αποτελείται και από Web εφαρμογές

Στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου PBC (Proffessional Developers Conference), η Microsoft ανακοίνωσε την μεταφορά του MS Office, και στο Internet. Αυτό φυσικά θα ισχύσει από την επόμενη έκδοση της δημοφιλούς σουίτας εφαρμογών γραφείων, η οποία συνήθως κυκλοφορεί λίγο αργότερα από την κυκλοφορία του λειτουργικού της συστήματος (βλέπε Windows 7).

Οι Office Web apps θα επιτρέπουν στους χρήστες την δημιουργία, επεξεργασία αλλά και συνεργασία στα έγγραφα του Office, δεν θα είναι όμως μία απλή προσαρμογή των χαρακτηριστικών της κλασσικής εφαρμογής για το διαδίκτυο, αλλά θα προσφέρουν σημαντικά χαρακτηριστικά μέσω του web browser (θα είναι συμβατές με Internet Explorer, Firefox και Safari). Το χαρακτηριστικό αυτό είναι σύμφωνα με τον ανεξάρτητο αναλυτή, Peter O’Kelly, κάτι πολύ πιο μεγάλο συγκριτικά με οτιδήποτε έχει κάνει μέχρι τώρα η Google στο κομμάτι των διαδικτυακών εφαρμογών γραφείου και όχι μόνο (Google Apps).

Οι εφαρμογές αυτές ωστόσο δεν θα περιέχουν offline mode κάτι που σημαίνει ότι για τοπική χρήση ο χρήστης θα πρέπει να έχει την πλήρη έκδοση του νέου MS Office. Επιπλέον, η Microsoft θα χρησιμοποιήσει το representational-state-transfer (REST) API για να συνδέσει τις διαφορετικές εκδόσεις ενός εγγράφου ώστε όταν ενημερώνεται ένα αρχείο, οι υπόλοιπες εκδόσεις του να συγχρονίζονται με αυτό.

Κοινοποιήστε στο Facebook