Μετατρέψτε το PC σας σε MAC με ένα USB Stick

Θέλετε να κάνετε το PC σας MAC; Τώρα μπορείτε να το κάνετε πολύ απλά μόνο με ένα USB Stick, το λεγόμενο Efix. Πρόκειται για ένα USB Stick το οποίο περιέχει το πρόγραμμα που μετατρέπει ένα απλό PC σε MAC. Η διαδικασία για να γίνει η μετατροπή είναι πάρα πολύ απλή. Απλά συνδέετε το USB στον υπολογιστή σας και στη συνέχεια τρέχετε το αρχείο εγκατάστασης του Mac OS X από το DVD, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε patches ή εκτέλεση άλλων αρχείων. Σύμφωνα και με το Gizmodo, το οποίο έκανε την δοκιμή, το πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα.

Αν πάλι θέλετε να συνδέσετε το Efix σε εσωτερικό (μέσα στο κουτί του υπολογιστή) USB, τότε και πάλι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε απλά κάνοντας επανεκκίνηση, ορίζοντας το ως boot device και επιλέγοντας το drive όπου βρίσκεται το DVD εγκατάστασης του Leopard. Η διαδικασία εκκίνησης του συστήματος θα πάρει δύο λεπτά, μέχρι να λειτουργήσει το Efix και να φορτωθεί το πρόγραμμα. Ενώ θα πρέπει να γνωρίζετε ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε κανονικά όλα τα updates και τα προγράμματα της Apple.

Αυτό βέβαια που πρέπει να προσέξετε όσοι σκοπεύετε να το αγοράσετε είναι ότι ακόμα δεν έχει βγει η μορφή που υποστηρίζεται από όλους τους επεξεργαστές της Intel, όλες τις κάρτες γραφικών της Nvidia και της ATI καθώς και από μερικά motherboards της Gigabyte. Γι’αυτό όμως το θέμα μπορείτε να πληροφορηθείτε μέσω της ιστοσελίδας του κατασκευαστή.

Το Efix είναι μια πολύ καλή λύση για όσους θέλουν να μετατρέψουν το PC τους σε MAC, χωρίς να πληρώσουν μια περιουσία. Το κόστος του ανέρχεται στα 80 ευρώ, ενώ δεν κυκλοφορεί ακόμα στα καταστήματα της Ελλάδας, αλλά μόνο στο eBay.